Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacia dezminte informația că ar fi cerut TVA zero pentru achiziția de mașini noi

dacia logo

Automobile Dacia încurajeaza toate masurile care permit creșterea pieței de mașini noi, a anuntat vineri compania, mentionând însa ca nu a cerut Guvernului TVA zero pentru achizitia de masini noi.

"Automobile Dacia încurajeaza toate masurile care permit creșterea pieței de mașini noi, dar nu a cerut Guvernului sa introduca TVA zero la achizitia de masini noi", a comunicat constructorul auto detinut de grupul francez Renault, potrivit Mediafax.

Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) si vicepresedinte Dacia, a propus Ministerului Finantelor Publice sa introduca TVA zero la achizitia de masini noi, pentru a sustine cresterea vânzarilor.

"Propune-ți, domnule, sa vinzi 50.000 de mașini noi, fara TVA. Înseamna niște locuri de munca stabile, care înseamna taxe, impozite, o serie de alte contribuții. (...) Primul raspuns al ministerului - apoi domnule, noi vom avea o gaura de TVA înmulțit cu numarul de mașini", a spus Stroe.

Cumparatorii de autoturisme prefera masinile vechi, mult mai ieftine, doar un sfert din cele 290.000 de masini înmatriculate anul trecut fiind noi, si nici programul guvernamental Prima Masina nu s-a dovedit util, Stroe declarând despre acesta ca ridica potentialului cumparator "bariere birocratice uluitoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.