stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Dacian Cioloş, atacat din toate părţile: Ce organizație importantă îi cere să demită un ministru

facebook.com
ciolos

Dacian Cioloş nu mai are parte de linişte. Nu e zi în care măcar unuia dintre miniştrii săi sau chiar lui îi este cerută demisia. De această dată a venit rândul Ministrului Sănătăţii.

Federaţia Sindicală Hipocrat şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R. a transmis vineri o scrisoare deschisă către prim-ministrul Dacian Cioloş, pentru a-i semnala situaţia din sistemul medical şi starea conflictuală cu care se confruntă aceasta în acest moment.

Prin intermediul scrisorii deschise, Federaţia Sindicală Hipocrat şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R solicită demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru lipsa de interes în ceea ce priveşte dialogul social, dezbaterea şi identificarea soluţiilor atât de necesare şi fără de care sistemul sanitar nu mai poate funcţiona.

Citeşte şi: Facebook declanşează revoluţia: Ofensivă împotriva impostorilor

"Domnule Prim-Ministru, Dacian Cioloş,

Federaţia Sindicală Hipocrat şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din Romania – C.F.S.M.R. vă adresează această scrisoare deschisă pentru a vă solicita să gestionaţi funcţionarea sistemului sanitar şi să stopaţi umilinţele la care noi, cei care facem parte din corpul medical, suntem supuşi.

Întregul corp medical din România este revoltat de faptul că opinia publica este permanent intoxicată cu mesaje care induc resposabilitatea noastră pentru lipsa de performanţă a sistemului sanitar. După cum probabil aţi fost informat, statisticile europene clasează România pe ultimele locuri la calitatea serviciilor medicale oferite. Subfinanţat în ultimii 25 de ani, sistemul de sănătate de la noi are multe probleme de rezolvat.

Vezi şi: Alina Petre, avertisment pentru Crin Antonescu: 'Să-şi întrebe soţia'

În acest context, membrii de sindicat din Federaţia Sindicală Hipocrat şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din Romania – C.F.S.M.R., indignaţi de lipsa de predictibilitate a reformei din Sănătate şi de ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, aplicând un ordin al Ministrului Sănătaţii care cuprinde norme de aplicare a unei legi deja abrogate, vă solicită implicarea imediată în soluţionarea revendicărilor noastre.

Totodată, constatăm că dl. Patriciu Achimaş Cadariu, în calitatea de Ministru al Sănătăţii, nu a manifestat o formă de implicare în rezolvarea stăprii conflictuale, fiind mai degrabă lipsit de interes în ceea ce priveşte dialogul social, dezbaterea şi identificarea soluţiilor atât de necesare şi fără de care sistemul sanitar nu mai poate funcţiona. O astfel de atitudine pe care o catalogăm asumat drept iresponsabilă trebuie sancţionată de dumneavoastră. Vă cerem public să vă implicaţi! Opriți indolenţa! Opriți amăgirea pacienţilor şi a personalului medical! Vă rugăm să respectaţi dreptul cetăţenilor la asistenţă medicală şi să reconsideraţi calitatea de pacient într-un stat democratic în care pretindem că ne dorim să trăim cu toţii! Solicităm acest lucru deoarece există premisele escaladării conflictului, riscul fiind acela ca medicii sa îşi înceteze activitatea spontan, situaţie pentru care nu ne asumăm responsabilitatea, fiind o consecinţă directă a lipsei de reacţie a statului şi a autorităţilor competente în a rezolva această stare de fapt. Menţionăm că dorinţa medicilor din sindicatele membre ale celor două organizaţii a fost să protesteze într-o manieră radicală, prin încetarea spontană a activitaţii medicale, iar acest fapt pare tot mai greu de gestionat chiar şi de către liderii celor două formaţiuni.

Citeşte şi: Pericol imens la graniţele România: 'Rusia va începe o ofensivă nemiloasă'

Cerem public demisia Ministrului Sănătăţii şi orientarea Sănătăţii într-o nouă direcţie, aceea a reformei adevărate!

Cu stimă,

Ion Cotojman, Preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat

Victor Eşanu, Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R.", se arată în scrisoarea celor două formaţiuni, anunţă RTV.

Vezi şi: Alina Petre, avertisment pentru Crin Antonescu: 'Să-şi întrebe soţia'


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.