Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, critici dure pentru premierul Mihai Tudose şi ministrul Daea: 'Incapacitatea lor pe sectorul agricol, un atentat la siguranţa alimentară'

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Incapacitatea premierului Mihai Tudose şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a soluționa problemele cu care se confruntă angajaţii APIA pune în pericol plata subvențiilor către fermieri, acuză europarlamentarul Daniel Buda într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Iordache DESFIINŢEAZĂ sesizarea făcută de PNL la Comisia de la Veneţia: 'Pentru ce?'

Protestele funcționarilor APIA sunt mai mult decât îndreptățite iar Guvernul trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea acestor probleme din sector. Fondurile europene care vin de la Uniunea Europeană prin intermediul plăților directe și distribuite către fermieri de către APIA reprezintă singura sursă sigură de venit care asigură supraviețuirea sectorului agricol, într-o piață concurențială extrem de volatilă și dificilă.

Tocmai de aceea, consider că funcţionarii din această instituţie trebuie să fie plătiţi la un nivel care să le confere un confort sporit, astfel încât să poată fi eficienţi şi motivaţi în activitatea lor. Din păcate, România este codașa UE la absorbția fondurilor europene pe foarte multe sectoare iar incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a gestiona și sectorul agricol, care era cât de cât funcțional, reprezintă un atentat la siguranța alimentară a României.

Distrugerea și acestui sector, pe lângă multe altele de către PSD, va aduce țara noastră în situația în care va deveni o piață de desfacere pentru produsele agricole din străinătate iar fermierii și țăranii noștri vor deveni robi pe propriile pământuri. Expresia “munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă” va deveni mai de actualitate decât oricând.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei iese la ATAC: 'PSD şi ALDE calcă în picioare MCV şi încalcă angajamentele luate de România...' .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.