Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama unor atacuri teroriste, Australia consolidează măsurile de securitate

sydney.com
Sydney

Autorităţile din metropola Sydney au decis să instaleze baricade din beton într-o zonă comercială pietonală pentru a limita posibilitatea comiterii unor atacuri teroriste prin utilizarea de vehicule, a anunţat vineri poliţia australiană, după o serie de atacuri de acest fel înregistrate în Europa şi SUA, informează Reuters, potrivit agerpres.

Cea mai mare aglomerare urbană din Australia ia în considerare, de asemenea, măsuri precum montarea de stâlpi şi gard viu, în Martin Place, unde se află un monument închinat militarilor australieni căzuţi în războaie, sediul Reserve Bank of Australia, consulatul general al SUA, un hotel şi numeroase magazine de lux.

Citeşte şi: Turcii au venit în Qatar şi nu mai vor să plece. Baza militară va avea regim de permanenţă

Poliţia statului australian New South Wales a precizat că nu există o ameninţare specifică de terorism în cazul metropolei Sydney.

Anterior în cursul acestei luni, o furgonetă a lovit mai multe persoane în apropierea unei moschei din Londra, al treilea astfel de atac comis în capitala britanică începând din luna martie, iar un automobil a intrat în trecători în zona Times Square din New York, omorând o persoană şi rănind alte 22.

Consiliul oraşului Sydney a menţionat că analizează împreună cu poliţia eventuala montare a unor baricade şi stâlpi de beton suplimentari şi în alte locuri publice din metropolă.

Aproximativ 140 de stâlpi din beton au fost deja ridicaţi în opt locuri publice din centrul oraşului Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, pentru a reduce riscul unor atentate, a relatat Australian Broadcasting Corporation.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

Începând din 2015, în Australia alerta antiteroristă este stabilită la nivelul 'ridicat', de teama comiterii unor atentate de către australieni care s-au radicalizat în Siria şi Irak. Participantă la campania antijihadistă condusă de SUA în Orientul Mijlociu, Australia susţine că în prezent cel puţin 100 dintre cetăţenii săi luptă în Siria şi Irak alături de gruparea Statul Islamic.

În decembrie 2014, două persoane au fost ucise în timpul unei luări de ostatici care a durat 17 ore într-o cafenea din Martin Place, iar în ianuarie acest an patru oameni au murit şi mulţi alţii au fost răniţi după ce un bărbat de 26 de ani a intrat cu maşina sa în trecătorii de pe o stradă aglomerată din Melbourne. Acest incident nu a avut legătură cu terorismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.