Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia luata de Guvern care risca sa lase multi copii fara profesori

guvern

Premierul Victor Ponta este acuzat ca pune 65.000 de profesori in situatia de a nu mai putea sa isi tina orele pentru ca Guvernul a decis sa transfere decontarea cheltuielilor de transport a profesorilor catre autoritatile locale. Vicepresedintele PNL Raluca Turcan sustine ca aceasta masura, combinata cu plafonarea sumelor care pot fi decontate ii va pune pe profesori in dificultate, mai ales in zonele sarace unde autoritatile locale nu vor putea suporta costurile decontarilor.

"Ponta pune 65.000 de profesori în imposibilitatea de a-și ține orele. Printr-un simplu HG, peste jumătate de milion de elevi pot rămâne fără cadre didactice la catedră.

Ministerul Educației pregătește o surpriză majoră cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar navetist din toate școlile: decontarea abonamentelor lunare să se facă de către autoritățile locale.

Acest lucru înseamnă:

1. Întârzieri garantate la plata decontărilor;

2. Discriminarea cadrelor didactice care lucrează în comunități sărace. Primăriile sărace cu siguranță NU vor putea include astfel de cheltuieli în bugetele locale. Guvernul pasează problema banilor de la nivel național la nivel local. Haosul colectării veniturilor la bugetul statului se resimte zilnic. După 42 de noi taxe și impozite majorate, a venit timpul taxei pe învățătură!

3. Guvernul PLAFONEAZĂ și abonamentele cadrelor didactice la nivelul tarifului perceput de CFR, tren clasa a ll-a. Prin urmare, în 90% din cazuri, la fel cum s-a întâmplat cu plafonarea abonamentelor pentru elevii navetiști, cadrelor didactice li se va deconta o foarte mică parte din abonament, acolo unde nu există tren. Adică, profesorii vor plăti 300 de lei abonamentul lunar, iar școala/primăria, va deconta doar 50 de lei! Este o plafonare mascată. În zonele de munte, zonele rurale, exact acolo unde este un deficit major de personal didactic, NU există tren!

4. Prin acest HG, Guvernul PONTA ÎNCALCĂ DREPTUL CONSTITUȚIONAL LA ÎNVĂȚĂTURĂ. Prin intenția de a PLAFONA costul abonamentelor și prin TRANSFERAREA responsabilității care-i revine către autoritățile locale - elevii vor rămâne fără profesori la catedră.

În trecut, Guvernele au mai transferat și alte cheltuieli în responsabilitatea autorităților locale: reparații și construcții de școli/grădinițe sau finanțarea cabinetelor medicale - rezultatele sunt vizibile - ZERO finanțare în comunitățile sărace.

Înaintea alegerilor prezidențiale, Victor Ponta a promis marea cu sarea profesorilor. Acum, îi tratează cu dispreț și-i forțează să-și dea demisia dacă nu-și permit să plătească contravaloarea abonamentului de navetă la școală. Revoltător și rușinos!", a transmis Raluca Turcan printr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.