Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie controversată a ministrului de Interne: Cum vrea Carmen Dan să schimbe examenul de admitere la Poliţie

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Anunţ ciudată al Ministerului de Interne. Şefii di MAI vor să ia o hotărâre care ar putea declanşa un adevărat scandal. Va supune dezbaterii publice Ordinul ministrului de Interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție și militare din cadrul instituției.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

Prin acest demers, Carmen Dan dorește înlocuirea probelor de verificare a aptitudinilor fizice cu introducerea unui traseu „practic aplicativ” la admiterea în școlile de agenți și subofițeri ale MAI. O consecință a acestei inițiative va fi eliminarea baremului de înălțime, întrucât „testarea calităților fizice ale candidaților va impune și o anumită statură necesară parcurgerii acestor probe.” „Menținerea probelor sportive susținute până în prezent (alergare de rezistență, viteza și aruncarea mingii medicinale), ar fi făcut imposibilă susținerea examenului de admitere din ianuarie 2018, în special din cauza condițiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune în pericol sănătatea și integritatea corporală a candidaților”, precizează MAI.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Această propunere vine și în contextul în care MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie, pentru școlile de agenți și subofițeri. Astfel, vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Totodată, Ministerul de Interne precizează că introducerea unui traseu practice aplicativ „contribuie la testarea a patru calități motrice de bază - viteza, rezistența, îndemânarea și forța, dar și la verificarea rapidității reacției candidatului” și va cuprinde 11 elemente, de care candidații trebuie să treacă în mai puțin de 2 minute și 25 de secunde. Potrivit MAI, probe similar au fost introduse și la admiterea în școlile ministerelor de interne din Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.