Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie MAJORĂ a instanței în privința lui Gregorian Bivolaru. Ce au decis magistrații

ebihoreanul.ro
justitie

Tribunalul Sibiu a admis luni cererea de sesizare a a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate cu privire la unele dispoziţii procedurale, formulată de Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, în dosarul în care acesta a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. 

'Azi, 24.10.2016, în dosarul nr. 2081/85/2016, Tribunalul Sibiu, în baza art. 29 al. 4 din Legea nr. 47/1992, a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 466 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală, formulată de petentul-condamnat B. G., alias M. A.', se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES de Tribunalul Sibiu.

Liviu Dragnea, o nouă victorie în Parlament


Instanţa a dispus înaintarea încheierii şi a dovezilor depuse Curţii Constituţionale. 

La termenul de săptămâna trecută, instanţa a amânat pronunţarea asupra excepţiei de neconstituţionalitate la data de 24 octombrie şi asupra admisibilităţii în principiu a cererii de redeschidere a procesului penal pentru data de 28 octombrie. 

Gregorian Bivolaru a rugat-o luni, pe judecătoarea de la Tribunalul din Sibiu, să-i accepte cererea de redeschidere a procesului său, în care a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru act sexual cu minor, repetând că este nevinovat şi că vrea să i se facă dreptate.

Monica Iacob Ridzi a fost ELIBERATĂ din închisoare. VEZI motivul și perioada


"Consider că este necesar să mi se facă dreptate. Eu am dorit să particip în comisia rogatorie la procesul care s-a desfăşurat la Înalta Curte şi în mod cu totul straniu pentru mine, această cerere nu a fost urmată de audierea mea. (...) eu nu eram vinovat şi am o mulţime de dovezi în această direcţie şi această condamnare a fost un şoc teribil, după ce, în prealabil două instanţe au constatat că situaţia în acest dosar este cu totul alta şi (...) am fost achitat. Aceste aspecte sunt stranii (...) m-au făcut să consider că nu m-am bucurat de un proces echitabil în această ţară, tocmai de aceea vă rog, vă implor, să luaţi în consideraţie aceste fapte care sunt evidente, să dispuneţi totuşi să mi se facă dreptate în sensul de a exista posibilitatea ca acest dosar să fie redeschis. (...) Să se facă dreptate dincolo de aparenţe", a spus Gregorian Bivolaru, către judecătoare. 

Avocaţii tuturor părţilor din acest dosar de la Sibiu au cerut redeschiderea procesului lui Gregorian Bivolaru, motivând că acesta este prezent, poate vorbi direct cu judecătorul şi se poate apăra mai bine. Singurul care se opune redeschiderii procesului lui Bivolaru, este procurorul din acest caz, care a spus că liderul spiritual MISA putea să renunţe la azilul în Suedia şi să vină în România, la proces, să se apere şi că niciun membru MISA din ţara noastră nu a fost persecutat politic aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.