Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea pentru București: Soluții mai mult sau mai puțin serioase pentru Capitală

Dezbaterea dintre primii trei candidati pentru Primăria Capitalei organizată de B1tv a dat ocazia unei discuții consistente pe programele de guvernare pentru București între candidatul PNL, cel al PSD și cel al USB.

Deși organizată cât să dezavantajeze dezbaterea politică, emisiunea a avut câteva momente picante: cu Gabriela Firea recitând lucrurile despre Primărie învățate pe afară, cu Nicușor Dan răsfoind impacientat tomuri de sute de pagini pentru a își extrage argumentele și cu Cătălin Predoiu așteptând calm să primească cuvântul pentru a vorbi despre soluțiile sale.

Frica de afaceri, dorința de a fi ales

La întrebarea directă a lui Ion Cristoiu dacă ar permite ca Primăria Bucureștiului să intre în afaceri pentru a produce bani pentru bucureșteni, candidatul PSD a spus că “nu crede că Bucureștiul este pregătit de așa ceva”. Cătălin Predoiu i-a pregătit imediat replica și a spus că “doamna Firea este încă marcată de FNI-ul lui Adrian Năstase” și a insistat pe ideea că în absența parteneriatelor publice-private nu se poate genera bunăstarea pe care o vizează pentru București. “Capitala României are toate șansele să devină cel mai mare oraș din sud-estul Europei. Iar pentru asta avem nevoie și de parteneriate serioase și în folosul bucureștenilor cu companii private. Nicăieri în Europa un oraș nu s-a dezvoltat fără capital privat”, a spus Cătălin Predoiu. Candidatul USB Nicușor Dan a lăsat să se înțeleagă că statul este cel mai bun administrator al propriului patrimoniu și că ar ezita să implice Primăria în vreun proiect de anvergură.

Tocilarii clasei puși la punct

Un moment ușor amuzant al emisiunii a fost acela când candidatul PSD și cel al USB au început o întreagă discuție despre numărul exact de CET-uri din București. După ce Nicușor Dan a încasat lecția numărului de CET-uri din București la o emisiune de la Realitatea tv, candidatul USB i-a adresat o întrebare școlărească candidatei PSD. Cei doi au fost puși la punct de candidatul PNL Cătălin Predoiu care a verificat cifra exactă și le-a transmis celor doi  că “un bun primar trebuie să accepte că nu le știe pe toate dar își verifică informațiile”.

Singurătatea candidatului USB

Nicușor Dan a acceptat, la finalul emisiunii, că este liderul unui partid politic atunci când a fost confruntat cu întrebarea directă dacă va candida alături de colegii săi la alegerile parlamentare din acest an. Cât despre majoritatea cu care ar conduce Bucureștiul, în situația în care ar câștiga alegerile din 5 iunie, Nicușor Dan a lăsat să se înțeleagă că ar face echipă cu PNL, uitând toate declarațiile sale anterioare. Dealtfel, stângăcia lui Nicușor Dan a fost vizibilă și în cadrul unei discuții despre alegerea pe care ar face-o în situația în care bucureștenii dintr-o anumită zonă i-ar cere construcția unei grădinițe, în loc de un parc. “Dacă primarul vrea să fie ales iar cetățenii nu vor parc ci grădiniță, atunci face grădiniță”, a spus Nicușor Dan. El spusese anterior că un primar ar trebui să facă multe studii de impact, culturale și de alt tip pentru luarea unei decizii într-un sens sau altul.

Candidatul PSD a spus că pentru luarea unor decizii pentru București s-ar consulta “cu profesori universitari și academicieni” în timp ce pentru Cătălin Predoiu “rolul primarului este să găsească un numitor comun între dorințele bucureștenilor și planurile de dezvoltare pentru București”. “Dacă ești un lup singuratic, nu rezolvi absolut nimic”, a mai spus Predoiu, care a amintit că alegerile din 5 iunie dau și un Consiliu General unde primarul trebuie să aibă o majoritate dacă nu vrea să blocheze complet orașul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.