Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deznodământul atacului din Afgansitan. Autorităţile au comunicat bilanţul negru al victimelor/UPDATE

UPDATE: Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ 50 rănite, în majoritate civili, în atacul de miercuri al unui comando islamist asupra principalului spital militar din Afganistan, a precizat pentru AFP Ministerul Apărării de la Kabul. 

"Din nefericire, peste 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ 50 rănite în atacul de astăzi, majoritatea fiind pacienţi, medici şi infirmieri, dar şi patru atacatori", a precizat generalul Daud Waziri, purtător de cuvânt al ministerului.

Atacul de la cel mai mare spital militar din Afganistan, spitalul Sardar Daud Khan din Kabul, s-a încheiat după şase ore de schimburi de focuri, au anunţat miercuri mai multe surse din serviciile de securitate, citate de AFP, potrivit agerpres.

'Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi', a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi.

Proteste VIOLENTE la Atena. Fermierii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor - VIDEO/FOTO

Potrivit unor oficiali afgani din domeniul sănătăţii şi apărării, până acum au fost transportate la spital cel puţin 66 de răniţi şi patru cadavre, relatează DPA.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic. Într-o declaraţie de un rând difuzată prin intermediul agenţiei sale de presă Amaq, gruparea informează: 'Comandouri ale Statului Islamic atacă spitalul militar din Kabul'.

Totodată, un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat pentru DPA că liderul taliban însărcinat cu atacurile în Kabul nu ştia să fi avut loc activităţi ale talibanilor în zonă. Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt a scris: 'Atacul de astăzi de la Kabul nu are nicio legătură' cu talibanii.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, bărbaţi înarmaţi, printre care cel puţin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forţele de securitate aflate în interiorul clădirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.