Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din dosarul fostului director de campanie al lui Trump: Procurorii generali au aflat pe ce a cheltuit Manafort milioane de dolari

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, pus sub acuzare pentru mai multe fapte, între care conspiraţie împotriva SUA şi spălare de bani, a cheltuit în doi ani aproape 1 milion de dolari pe opt covoare şi alte peste 1,3 milioane de dolari pe haine, achiziţionate din magazine din Beverly Hills, California şi New York, relevă actul de acuzare citat de agenţia Reuters.

Documentul emis vineri şi făcut public luni de justiţia federală scoate la iveală traiul luxos al lobbyistului de 68 de ani, care deţine case între altele în Manhattan, Brooklyn şi Arlington, Virginia. Potrivit procurorilor, există dovezi că Manafort a cumpărat un apartament într-un bloc vechi reabilitat în cartierul şic newyorkez Soho pentru care a plătit 2,85 milioane de dolari, bani transferaţi ilegal din străinătate, în special din Cipru. Dosarul de 31 de pagini mai cuprinde şi documente de plată pentru patru automobile Range Rover şi un Mercedes Benz, achiziţionate în mod similar cu bani transferaţi din afară pentru a evita fiscul, anunță Agerpres.

Citește și: Dezvăluiri spectaculoase despre implicarea Rusiei în alegerile din SUA: Cum a plătit Moscova grupuri de 'trolls' pentru a manipula

Manafort "şi-a folosit averea ascunsă în străinătate pentru a se bucura de un stil de viaţă luxos în Statele Unite", conchide actul de acuzare. Astfel, el a cheltuit 849.215 dolari la un butic de haine bărbăteşti din New York şi 520.440 dolari la unul din Beverly Hills.

Alte 5.434.793 de dolari l-a costat achiziţionarea unei vile în Water Mill, statul New York, pe lângă care a amenajat grădini, o piscină, un teren de tenis, unul de baschet şi unul de golf, pe o suprafaţă de aproape un hectar, pentru care a mai cheltuit 820.240 de dolari. Documentul procurorilor include şi fotografii aeriene ale proprietăţii. O altă achiziţie a lui Manafort, un apartament cu şapte dormitoare în Brooklyn, cumpărat cu 3 milioane de dolari, era descris în portofoliul unei agenţii imobiliare ca "abundent în detalii - ornamente murale intacte, geamuri cu decor suflat cu aur, cinci şeminee de marmură şi tapet original Lincrusta".

Citește și: Sentință dură pentru fostul director de campanie al lui Donald Trump: Manafort a fost arestat LA DOMICILIU! Cauțiune URIAȘĂ stabilită

Paul Manafort şi asociatul său Rick Gates au respins acuzaţiile de spălare de bani şi alte infracţiuni de care sunt învinuiţi în ancheta privind presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. Conform actului de acuzare prezentat luni, cei doi au obţinut zeci de milioane de dolari din activităţi de lobby în Ucraina şi s-au folosit de entităţi din SUA şi din străinătate pentru a ascunde încasări de autorităţile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.