Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialogul strategic dintre Republica Moldova şi SUA, relansat la Chișinău

dialog2

Dialogul strategic dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii a fost relansat vineri, la Chişinău, au anunţat într-un briefing comun ministrul afacerilor externe şi al integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, şi asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, aflată într-o vizita în R.Moldova, informează Radio Chişinău, conform agerpres.ro

Relansarea dialogului strategic dintre Republica Moldova şi Statele Unite are loc într-un context special: marcarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele doua ţări, au subliniat cei doi oficiali.

Situație 'delicată' pentru România. Ministrul demisionar al MAE, despre efectul crizei politice

Andrei Galbur şi Bridget Brink au discutat despre evoluţiile de pe agenda bilaterală, despre reformele prin care trece Republica Moldova şi despre perspectivele colaborării dintre cele doua ţări. 

Cooperarea dintre Republica Moldova şi Statele Unite se axează pe ideea creării unor grupuri comune de lucru, a remarcat şeful diplomaţiei de la Chişinău. "Formula de activitate a platformei dialogului strategic Republica Moldova - SUA a fost centrată pe ideea creării unor grupuri comune de lucru în domeniul de interes politic: economie, energie, statul de drept şi securitate. Consultările în cadrul grupurilor urmează să fie desfăşurate cu participarea experţilor din ambele ţări', a declarat Andrei Galbur.

CUTREMUR de 4,2 grade în România


La rândul său, asistentul adjunct al secretarului SUA, Bridget Brink, a declarat că dialogul cu autorităţile de la Chişinău s-a axat pe reforma din sistemul judiciar, dar şi pe implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia referitoare la schimbarea sistemului electoral. 

"Am discutat despre prioritatea reformelor din domeniul judiciar, despre acţiunile adiţionale pentru a combate corupţia, despre îmbunătăţirea eforturilor în combaterea traficului de persoane, implementarea completă a recomandărilor Comisiei de la Veneţia privind schimbarea sistemului electoral. De asemenea, am subliniat importanţa tragerii la răspundere a celor care se fac vinovaţi de frauda bancara şi implementarea recomandărilor care vin din raportul Kroll', a declarat Bridget Brink. 

Andrei Galbur şi Bridget Brink au calificat dialogul moldo-american ca fiind unul constructiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.