Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT-BOMBĂ care arată că la Poșta Română se petrec lucruri necurate: GREȘEALĂ, posibil PENALĂ, făcută de un ministru

stireazilei.com
posta romana

Un document bombă arată că recentele modificări anunțate cu mare fast la Poșta Română de către directorul interimar si sustinute de ministrul Comunicatiilor, Lucian Șova, riscă să fie lovite de nulitate.

Potrivit unor surse din cadrul companiei Poșta Română, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al Poștei Române, contesta numirile facute in noul Consiliu de Administratie, cel care a girat aducerea in functia de director interimar a Elenei Petrașcu din pozitia de sef de cabinet al ministrului Lucian Șova.

Informațiile sunt confirmate în bună măsură de datele de la Registrul Comerțului.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

Pe 28 septembrie, MCSI anunța, într-un comunicat, că i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administrație ai Poștei Române pe Adrian-Daniel Găvruță — secretar general adjunct în cadrul MCSI, și pe Carmen-Mihaela Dăneț — director general, Direcția Generală Economică, Achiziții Publice și Administrativ din cadrul MCSI. În aceeași zi, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei Poșta Română a decis revocarea din funcție a trei membri ai Consiliului de Administrație, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei și Bogdan Cristian Patriniche.

Noul CA a decis pe 4 octombrie numirea în funcția de Director general interimar al companiei a fostei șefe de cabinet a ministrului Lucian Șova, Elena Petrașcu. Încă din prima zi de mandat, Elena Petrașcu a luat decizia unei reorganizări fulger care a afectat puternic toate departamentele și direcțiile Poștei.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

Datele din Registrul Comerțului, actualizate pe 10 octombrie, o nominalizează pe Elena Petrașcu drept director interimar la Poșta Română, însă membrii Consiliului de Administrație par a fi cei de dinaintea numirii Elenei Petrașcu și nu cei anunțati recent de Ministerul Comunicațiilor. Pe surse, apare informația că Adrian-Daniel Găvruță, președintele interimar al CA Posta Romana și cel care a numit-o pe Elena Petrașcu în funcția de director, ar avea unele probleme în cazierul fiscal făcând atât numirea sa cât și actele semnate nelegale.

Despre Elena Petrașcu aflăm, conform mediafax.ro, că sindicaliştii de la ROMATSA au reclamat la Ministerul Transporturilor (MT) şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că era incompatibilă pe când era membră a Consiliului de Administraţie  al ROMATSA. De altfel, Elena Petraşcu a fost preşedinte al CA ROMATSA, în aceeaşi perioadă fiind şi secretar general la Ministerul Transporturilor. Conform unor informaţii apărute în presă, în momentul semnării contractului Bechtel, Elena Petraşcu era director general al Direcţiei Juridice din cadrul Ministerului Transporturilor, iar în 2005, când s-a renegociat contractul, ocupa aceeaşi funcţie.

Citește și: Foarte interesant! Ce facilitate lansează WhatsApp și la ce vă va folosi .

 

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.