Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi profesori de la universitatea condusă de soţia lui Frunzăverde, reţinuţi

primar arestat

Cinci profesori de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa au fost puşi sub acuzare de procurorii Parchetului General, fiind acuzaţi că cereau mită de la studenţi pentru a-i promova la examenul de licenţă, iar doi dintre ei au fost reţinuţi. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului, citat de Agerpres, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a profesorilor Irina Oriol, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi Florinel Ionel Franţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. 

În cazul altor trei profesori - Mihai Vişan, Marian Mihăilă şi Ruxana Ghiţă - a fost instituit controlul judiciar pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

Joi, procurorii au efectuat percheziţii în 18 locaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, printre care şi la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa, mai mulţi profesori universitari fiind acuzaţi că cereau mită de la studenţi, pentru a-i promova la examenul de licenţă. 

Tot joi, Irina Oriol a fost prinsă cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de profesoară pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. 

Cu această ocazie, Irina Oriol a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs. 

De asemenea, procurorii au probe că Florinel Ionel Franţ, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, a făcut avansuri sexuale unei studente, care era de fapt un investigator sub acoperire, căreia i-a promis că o va ajuta să promoveze examenele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.