Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump laudă eforturile Greciei pentru a depăşi criza

foxnews.com
trump

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat îndelung marţi, primindu-l pe premierul elen Alexis Tsipras, lucrul "minunat" făcut de Grecia pentru a depăşi dificultăţile economice şi financiare, relatează AFP.

"Avem încredere în Grecia", a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă organizată în grădinile de la Casa Albă, lăudând "deciziile dificile" luate de Atena în ultimii ani.

"Grecia a traversat o perioadă dificilă, dar au făcut un lucru fantastic pentru a reveni şi se vor întoarce", a subliniat el, avându-l alături pe liderul grec - fără cravată, ca de obicei.

Citește și: FBI se implică în ancheta asasinării jurnalistei care a dezvăluit Dosarele de corupție Panama Papers

După şapte ani de strictă austeritate bugetară care a dus la pierderea unui sfert din PIB şi la explozia şomajului, economia Greciei pare să vadă capătul tunelului cu o creştere aşteptată de aproape 2% în 2017, dopată de un număr record de turişti în această vară.

Liderul administraţiei americane a insistat asupra "potenţialului enorm" al acestei ţări şi a vorbit despre un posibil acord asupra unui contract de modernizare a avioanelor F-16 utilizate de armata elenă, pentru o valoare totală de 2,4 miliarde de dolari.

Reafirmând sprijinul american pentru un plan "responsabil" de reeşalonarea a uriaşei datorii a Atenei, el a subliniat că o Grecie "puternică şi în creştere" reprezintă un puternic potenţial pentru investiţiile americane.

La rândul său, premierul elen a lansat un apel la creşterea investiţiilor americane pentru a ajuta ţara să iasă din "această criză îngrozitoare".

Întrebat despre afirmaţiile foarte critice pe care le-a făcut în timpul campaniei prezidenţiale americane la adresa lui Donald Trump, Alexis Tsipras a evitat un răspuns direct, insistând asupra importanţei relaţiilor dintre cele două ţări, anunță Agerpres.

Atena a revenit în iulie pe pieţele financiare şi speră ca în vara lui 2018 să iasă de sub tutela bugetară a UE şi FMI instituită în 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.