Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt la pământ. Ce veste au primit de la DNA

dna

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se află în arest preventiv, în dosare diferite. Vineri, procurorii DNA le-au mai dat o veste proastă celor doi. Aceştia vor fi prezentaţi în faţa judecătorilor cu o nouă propunere de arestare preventivă, în dosarul în care au fost reţinuţi joi Alin Cocoş, Adriean Videanu şi fostul consilier al Alinei Bica.

Ce spune DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30 ianuarie 2015, a inculpatului COCOȘ DORIN, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de:

- trafic de influență,

- dare de mită.

Inculpații COCOȘ DORIN și BICA ALINA MIHAELA (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentați, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de COCOȘ ALIN, VIDEANU ADRIEAN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORIAN.

La data de 29 ianuarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Bica Alina Mihaela.

În prezenta cauză, inculpata BICA ALINA MIHAELA este cercetată cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de:

- luare de mită (2 infracțiuni),

- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit(2 infracțiuni),

- favorizarea făptuitorului.

În ordonanța de reținere a inculpatului COCOȘ DORIN se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, inculpatei Bica Alina Mihaela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.