Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după accidentul de elicopter din Constanţa. UPDATE

epava elicopter

Procurorii militari au decis deschiderea unui dosar in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic în care a fost implicat un elicopter SMURD.

Procurorii militari investighează cauzele producerii accidentului, iar ancheta vizează, deocamdată, doar faptele, nu şi persoanele, conform B1 TV.

Mari, 16 decembrie, colonelul Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea, a fost demis de ministrul Gabriel Oprea. Oprea a cerut premierului şi schimbarea din funcţie a prefectului de Constanţa.

La data de 15 decembrie 2014, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu (constituindu-se pe rolul acestei unităţi un dosar penal), cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, un elicopter aparţinând SMURD Constanţa s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, situat pe raza municipiului Constanţa, rezultând decesul celor patru persoane aflate la bord.

La locul evenimentului s-au deplasat imediat doi procurori militari, din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

UPDATE: Comunicatul Parchetului:

În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privind accidentul aviatic produs în judeţul Constanţa constând în prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 şi 2 Cod penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal).

În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus, extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.