Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea: Fondul Suveran a generat un interes uriaş în mediile financiare internaţionale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), cuprins în programul de guvernare al PSD, a generat un interes uriaş în mediile financiare internaţionale, din Statele Unite până în Norvegia, a declarat miercuri preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, odată cu FSDI, va începe o reindustrializare a României.

"Urmează Legea privind Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care a generat un interes uriaş în mediile internaţionale, în mediile financiare internaţionale, începând din America şi terminând cu Norvegia. (...) Nu este inventată apa caldă. Fondul Suveran din Norvegia este unul din principalele motoare de dezvoltare economică. În Polonia la fel. (...) Toate companiile de stat din România profitabile vor fi incluse în acest fond, care va emite obligaţiuni, care pot fi cumpărate de orice cetăţean şi de orice firmă. Statul va rămâne 100% acţionar, nu va vinde nicio acţiune de acolo, pentru că sunt companii strategice şi, de asemenea, acest fond, aşa cum se întâmplă şi în alte părţi din lume, împreună cu fondul de investiţii mari şi cu bănci internaţionale, cu care am şi avut discuţii oficiale, vor face joint venture cu care se vor finanţa investiţii mari, strategice în România. De asemenea, vor începe să construiască fabrici, capacităţi de producţie, în zone în care existau", a afirmat Dragnea, la RRA.

El a adăugat că în perioada 1997 - 1998, 1.300 de fabrici şi uzine din România au fost lichidate şi un milion şi jumătate de români au rămas pe drumuri. "Şi va începe o reindustrializare a României. Şi sunt fonduri uriaşe de investiţii care vor să investească pentru că vor să aibă profit. Aşa se lucrează", a punctat preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.