Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Blaga urmează Săftoiu

saftoiu

Dacă Iohannis i-a făcut vânt frânarului Blaga din PNL, probabil că e rândul intrigantei Săftoiu, de care să se descotorească.

Între Blaga și Săftoiu e o veche simbioză. De altfel, fostul șef pedelist se luptă azi cu toate armele să o lase succesoare a lui. Asta pentru că, înainte să fie chemat la DNA; Blaga își aranjase câțiva acoliți pe listele parlamentare și se teme să nu cadă negoțul dinainte făcut.

Iar, când e vorba de negoț, Săftoiu sare prima.

Citește și: Kovesi: Un grup de persoane caută distrugerea DNA

Săftoiu a stat lângă Băsescu până când nu s-a mai simțit vioara întâi, după care a plecat spre Tăriceanu, scuipând înapoi.  A stat apoi lângă Antonescu, după ce l-a aruncat în șanț pe Tăriceanu, și l-a abandonat și pe el când și-a pierdut poziția de vioara întâi.

Cine îi urmărește declarațiile Adrianei Săftoiu de când, zice-se, face politică, poate vedea cu ușurință că ea nu are treabă cu vreun partid, vreo ideologie, vreo credință. Ea are o singură preocupare - propriul ego, propria imagine.

Iar modus operandi este tot timpul același. Se agață ca un scai de un om puternic (Blaga, Iohannis, Băsescu, Tăriceanu, Antonescu) și îi promite că îl face mare în presă.

Oamenii puternici sunt adeseori și foarte fraieri. În final, se dovedește că Săftoiu se ocupă numai și numai de imaginea ei, folosindu-se de prieteniile din presă.

Aceste prietenii sunt cultivate foarte simplu. Stând în preajma oamenilor puternici (cu promisiunea că-i face mari în presă), Săftoiu are acces la tot felul de informații de culise, pe care le vinde jurnaliștilor, ținându-i pe aceștia veșnic îndatorați.

Din acest perpetuum mobile (de fapt, o mică escrocherie), Săftoiu trăiește în lumea rarefiată a politicii de ani buni, fără ca cineva să-i denunțe micul șmen.

Zilele astea a căzut ultimul ei protector, Vasile Blaga. De teama să nu se ducă după el, Săftoiu țintește la cea mai înaltă funcție: co-președinte PNL.

Dă pe surse că Predoiu ar fi refuzat (Predoiu oficial dezminte asta, deci își dorește) și, în general, transmite peste tot, la prietenii ei din presă, că Blaga se bate pentru ea ca succesor. Probabil că speră să mai conteze asta. Dar mai contează Blaga?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.