Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Zegrean, Blaga, Săftoiu și Predoiu, respinși de pe listele PNL

zegrean augustin presedinte ccr

Candidatura lui Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, pe listele liberalilor de la Bistrița, a fost respinsă de partid, conform unor surse politice.

Motivul este asocierea sa cu fostul președinte Traian Băsescu.

Citiți și: Augustin Zegrean, prima reacție după REFUZUL PNL: Sunt trist! Ce rău le-am făcut?

Noul criteriu de validare al candidaturilor ar trebui să nu se oprească aici. Vasile Blaga, fost șef de campanie al lui Băsescu în 2004 și 2009, de partea fostului șef al statului în referendumurile de suspendare în 2007 și 2012, se încadrează perfect în aceeași categorie nomina odiosa.

Adriana Săftoiu, confidenta lui Băsescu până în 2004, devine purtătoare de cuvânt a Administrației Prezidențiale până în 2007 și omul de legătură între acesta și Sorin Ovidiu Vântu și Dinu Patriciu, până când locul de rotiță intermediară i-a fost luat de Elena Udrea. Încă un nume care amintește de Traian Băsescu

Cătălin Predoiu a fost nominalizat premier interimar după demisia lui Emil Boc, Ministru al Justiției în mai multe guverne, sprijinit de Traian Băsescu, astăzi devenit piatră de încercare în selecția candidaturilor liberale pentru parlamentare.

Nu e clar care a fost motivul real al respingerii candidaturii lui Zegrean, întrucât pretextul se va spulbera ca un nor de fum, atunci când vom vedea listele liberalilor pentru alegeri, pline cu ”omul lui Băsescu” de sus până jos.

Faptul că Zegrean a fost vârf de lance al Constituției în vara lui 2012, când Gorghiu era purtătorul de cuvânt al tandemului suspendac Ponta-Antonescu, poate să fi cântărit în această decizie, dar atunci ne așteptăm să vedem multe alte nume din fostul PDL respinse.

E foarte posibil ca Zegrean să fi încercat să-l ocolească pe Vasile Blaga, co-președinte din partea PDL, și să fi încercat să se „lipească” gratis de organizația Bistrița Năsăud. Or, Blaga a spus-o foarte limpede acum câteva zile - „nu cotizezi, nu candidezi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.