Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: România nu este o ţară atractivă pentru refugiaţi

pnl

România va fi afectată de criza imigranţilor, ca stat membru al Uniunii Europene, declară   eurodeputatul PNL, Marian-Jean Marinescu. Vicepreşedintele grupului popular din PE spune că e posibil ca în România să ajungă un număr mai mare de 1.700 de imigranţi.

Marian-Jean Marinescu e de părere că "Uniunea va trebui să facă faţă acestui val de refugiaţi şi de migranţi într-un fel sau altul, însă eu cred că trebuia să ia în acelaşi timp şi alte măsuri. Una dintre soluţii este reîntoarcerea în statele de origine, acţiune prevăzută de legislaţia europeană. În acelaşi timp, trebuie pe plan diplomatic să rezolve situaţia în special din Siria şi din nordul Africii. Altfel, acest val va continua şi va pune probleme mari de tot Uniunii".

"Nu ştiu dacă vom fi afectaţi foarte mult. Oricum, vom fi afectaţi, pentru că facem parte din Uniune. Nu suntem o ţară atractivă. Pentru mine e chiar un semn de întrebare de ce toată lumea vrea să meargă în Germania. E adevărat că Germania este cea mai dezvoltată ţară din Uniune, dar chiar toată lumea să meargă în Germania? Probabil vom avea şi noi probleme. Nu ştiu dacă noi în acest moment suntem pregătiţi să primim zeci de mii, mii de refugiaţi. Trebuie să ai resurse ca să poţi să primeşti un număr atât de mare de refugiaţi. Vorbesc de refugiaţi, pentru că aceştia pot fi menţinuţi în conformitate cu legislaţia europeană, într-un fel sau altul, pe o perioadă limitată pe teritoriul Uniunii. Restul trebuie returnaţi în statele de origine", a mai declarat, la RFI, europarlamentarul liberal.

Totodată, acesta spune că "în cazul în care se ajunge la o decizie privind distribuirea refugiaţilor, e posibil să se ajungă la un număr mai mare" decât cei 1700 de imigranți care îi revin României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.