Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV - Cum a fost PSD la un pas să-și distrugă un fief electoral

psd

Social-democrații au fost aproape de o a provoca un mic cutremur în partid după ce au adoptat codul de etică și conduită. Unul dintre județele 'roșii' ar fi putut să fie aruncat în aer dacă se menținea prevederea că membrii trimiși în judecată nu au voie să candideze la alegerile din 2016.

Mai mult de jumătate de primarii PSD din județul Argeș sunt trimiși în judecată, alături de trezorierul partidului, Mircea Drăghici și de fostul șef al CJ, Constantin Nicolescu, în dosarul 'Consultanței'. DNA acuză 38 de primari și viceprimari, marea majoritate de la PSD, că în perioada 2007-2013 au încheiat contracte de consultanță cu o firmă (SC European Project Consulting SRL București) la care ar fi avut interese trezorierul PSD, "mecanism fraudulos" realizat cu acordul lui Constantin Nicolescu.

Cei 38 de alesi locali au fost trimisi in judecata pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Fief traditional PSD, Argesul ar fi fost spulberat electoral dacă partidul nu le-ar mai fi permis acestor primari să candideze în 2016.

Însă codul de etică al PSD a fost 'îndulcit' în sensul în care doar PSD-istii trimisi in judecata "pentru dare si luare de mită" nu au voie să candideze, restul, indiferent de motivul pentru care au fost trimisi în judecată, având liber la candidatură, inclusiv cei peste 30 de primari din Argeș.

Vezi si: EXCLUSIV Gabriel Oprea încinge telefoanele în PSD

Vezi si: EXCLUSIV Nebunie în ALDE. Acuzații grave la adresa lui Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.