Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felix Stroe: 'Vrem ca la jumătatea lui 2018 numărul restricţiilor la trenurile de călători să scadă la jumătate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Felix Stroe

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat că prin măsurile dispuse la nivelul CFR se are în vedere ca până la mijlocul anului 2018 numărul restricţiilor impuse pe calea ferată să se reducă de la 450, câte sunt în prezent, "măcar la jumătate". "La CFR înregistrăm, din păcate, un număr-record de minute de întârziere zilnic, în medie sunt multe mii de minute şi măsurile care s-au luat la CFR s-au luat, în primul rând, pentru creşterea gradului de siguranţă pe reţeaua feroviară, şi la CFR, şi la METROREX", a declarat Felix Stroe, luni, la Parlament, întrebat de presă despre numărul mare de minute de întârziere înregistrat la trenurile de călători, conform Agerpres.

Fiind întrebat dacă poate garanta că în mandatul său va putea face ceva să nu mai apară astfel de întârzieri la CFR, ministrul a spus: "Putem garanta, am făcut, facem şi vom face". "În prezent avem peste 450 de restricţii pe calea ferată, mă refer la toate trenurile, şi ne străduim să aducem aceste restricţii, să le rezolvăm şi să le aducem la jumătatea anului 2018 măcar la jumătate", a declarat Stroe.

După ce jurnaliştii i-au spus că în alte ţări, când apar astfel de întârzieri la trenurile de călători, se ajunge instantaneu la demisii, ministrul a spus: "Dacă vom analiza sumele care se investesc în infrastructură, inclusiv în cea feroviară, în alte ţări - am putea să înţelegem şi de ce apar demisiile instantaneu. "Dacă vom analiza banii pe care i-am investit în infrastructura feroviară în ultimii 10 ani, o să vedem şi de ce nu putem să demitem imediat, pe oricine, dacă nu i-am asigurat şi resursele financiare necesare", a mai declarat Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.