Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al SPP, dezvăluiri INCENDIARE despre Liviu Dragnea: CUTREMUR pe scena politică

Liviu Dragnea ICCJ

Unul dintre momentele care au marcat scena politică din România a fost demisia lui Liviu Dragnea de la șefia Ministerului de Interne, la scurt timp după preluarea mandatului. Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, susține că are informații conform cărora Dragnea fusese chemat de Băsescu la Cotroceni și i s-a cerut să numească niște oameni de-ai lui în funcții cheie, iar o tabără din SRI a ordonat să i se facă lui Dragnea două dosare penale, pentru a-l avea la mână.

Citeste si: Scandalul din DNA capătă noi proporţii! Kovesi, AVERTISMENT pentru subalterni: Vom afla cine este vinovat de această faptă

Citește și: Gabriela Firea, VEȘTI BUNE pentru părinți: Ce categorii de familii vor plăti mai mulți bani

”Ce i se intampla acum Domnului Dragnea nu este deloc intamplator. Si domnia sa ca si ceilalti lideri importanti ai PSD, de la nivel central sau local, au fost permanent tinte ale serviciilor secrete, care su actionat si actioneaza dupa un plan bine elaborat. Va intrbati desigur ce l-a determinat pe Domnul Dragnea sa se retraga din functia de ministru de interne, dupa 10 zile de la preluarea acestui potofoliu. Inainte de a-l numi, Domnul Basescu l-a chemat la Cotroceni unde i-a pus cateva conditii, printre care si numirea unor persoane, agreate de el, in conducerea MAI. Desi Domnul Dragnea a acceptat initial conditiile, conducerea SRI, pentru mai multa siguranta, a dispus, unor procurori din DNA, sa-i redeschida acestuia doua dosare penale, cu fapte de coruptie, care fusesera solutionate anterior cu NUP. Am fost informat despre aceasta operatiune chiar de o persoana din SRI, prezentandu-mi-se si dovezi in acest sens. I-am informat despre situatia creata pe Domnul Geoana si pe Domnul Adrian Nastase, cu care Domnul Dragnea avea o relatie apropiata. Domnul Nastase mi-a sugerat sa am o discutie cu Domnul Dragnea. M-am intalnit cu Domnia sa intr-un salon de protocol la Senat si i-am relatat despre actiunea ce i s-a pregatit. I-am spus ca nu eu sunt cel care decide ce sa faca, ci Domnia sa, care in acel moment avea la dispozitie si instrumentele cu care sa verifice veridicitatea informatiilor primite. Daca, in urma verificarilor, acestea se confirmau atunci, dupa parerea mea, avea doua posibilitati. Sa ramana la conducerea MAI si sa execute dispozitiile Presedintelui Basescu, in detrimentul partidului(inclusv sprijinirea acestuia in campania electorala pentru alegerile prezidentiale), in caz contrar presedintele putand oricand sa-l suspende din functie, cum procedase de altfel si cu alti ministri. In aceasta situatie nu mai putea reveni in functia de Presedinte al CJ Teleorman. A doua posibilitate era aceea de a se retrage din functia de ministru si a reveni la conducerea CJ Teleorman, situatie in care, cu siguranta, scadeau interesul si presiunea asupra sa si apropiatilor sai. Eu i-am recomandat sa opteze pentru a doua varianta”, susține Dumitru Iliescu.

Fostul șef al SPP susține că Dragnea trece acum printr-un scenariu asemănător, fiind convins că liderul PSD este vânat de serviciile secrete pentru a fi eliminat din viața politică.

”Dupa ce s-a documentat in legatura cu speta discutata, Domnul Dragnea a luat decizia pe care o cunoasteti, invocand, in mod elegant, insuficienta fondurilor alocate ministerului, fapt de altfel real si care a avut si el o importanta semnificativa in conturarea optiunii sale. Aceeasi actiune, dar cu alte coordonate se deruleaza si acum vis-a-vis de Domnul Dragnea. Nu stiu daca faptele ce i se imputa sunt reale sau fabricate, daca sunt partial reale si partial fabricate, dar se vede ca actorii principali sunt aceiasi, adica serviciile secrete. Nu intamplator i-am trimis un mesaj pe Facebook Domnului Dragnea, inainte de motiunea de cenzura, in care ii recomandam sa gaseasca o solutie pentru a aplana divergentele cu Domnul Grindeanu, avertizandu-l ca in caz contrar se poate indrepta spre falimentul politic. De fapt asta au urmarit si cei care il ataca acum, sa dea jos propriul guvern, situatie deloc benefica atat domniei sale, cat mai ales partidului. Domnul Dragnea este suparat pe George Soros si fundatiile lui, care, ce-i drept, sunt finantate de acesta, dar nu el le coordoneaza, ci acele persoane din serviciile secrete, pe care i-a sponsorizat si fidelizat in toti acesti ani si care executa neconditionat ordinele ce sunt transmise in numele acestuia si nu numai ale lui... SRI se implica in actul de justitie si in jocuri politice, cand este necesar, mai mult ca oricand, sa curate propriile structuri si alte structuri guvernsmentale de cei infiltratrati sau fidelizati, care, prin actiunile lor, pun in pericol ordinea constitutionala si democratia in Romania. Sper ca noul director al SRI, care pare sa faca alta politica decat predecesorii sai, sa ia masurile necesare. De asemenea sper, ca factorii de decizie politica, sa paraseasca starea de sever handicap vizual si auditiv si sa intervina hotarat pentru a pune lucrurile in ordinea lor fireasca.
SCOATETI SERVICIILE SECRETE DIN JOCUL POLITIC!!!”, a mai precizat Iliescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.