Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiției: Grațierea nu rezolvă problema supraaglomerării din penitenciare

Deputatul liberal Cătălin Predoiu afirmă că graţierea şi amnistia nu vor rezolva problema supraaglomerării din penitenciare şi că ameliorarea situaţiei s-ar putea realiza rapid, prin dezvoltarea de penitenciare private şi transformarea de cazărmi dezafectate în puşcării, concept pe care l-a iniţiat în 2011 pe când era ministru al Justiţiei. 

"Legat de penitenciare (...) singurele ţări europene care au rezolvat acceptabil problema sunt Ţările scandinave, Olanda şi Marea Britanie, în ultimul caz, prin Reforma Thatcher, care a introdus penitenciarele private. Este motivul pentru care am convenit cu ministrul Keneth Clark în 2011 un transfer de know how şi experţi. Am elaborat un concept de penitenciar privat şi am trecut la elaborarea legislaţiei necesare. În paralel, am încheiat un protocol cu MApN pentru a selecta un număr de cazărmi dezafectate şi transformarea lor în penitenciare. Ambele proiecte erau în curs şi s-au oprit în anul 2012. De atunci nu s-a mai făcut nimic semnificativ în această direcţie, cel puţin să se fi continuat proiectele începute", a scris Predoiu vineri pe Facebook.

Doliu în familia Becali: A murit verișoara sa, judecătoarea care i-a SALVAT pe Hayssam și Năstase


Liberalul opinează că situaţia din penitenciare se poate ameliora rapid prin "dezafectarea unor cazărmi şi transformarea lor în penitenciare şi prin introducerea penitenciarelor private (modelul Marii Britanii)". 

Totodată, spune el, e necesară "creşterea alocărilor bugetare pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru condiţiile de cazare, dar şi pentru condiţiile de muncă ale personalului din penitenciare". 

"Graţierea şi amnistia nu vor rezolva problema aglomerării din penitenciare şi precaritatea condiţiilor de cazare. Iar dacă este făcută fără un studiu sociologic şi criminologic prealabil, fără extinderea prealabilă a personalului de probaţiune, va crea probleme sociale considerabile", subliniază Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.