Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiției, propunere inedită pentru deținuți. Tudorel Toader îl susține

toader tudorel

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției în guvernul Ponta, a propus, într-o scrisoare deschisă postată luni pe pagina sa de Facebook, ca deţinuţii să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, răspunzându-i că susţine această idee.

Victor Ponta, ATAC DUR la un ministru din Guvern: 'Bate câmpii. Sorin, fă ceva'

SURPRIZĂ! Cât de bogată este partenera președintelui PSD, Liviu Dragnea


Scrisoarea deschisă a fostului ministru al Justiţiei i-a fost adresată actualului ministru, Tudorel Toader, ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, şi ministrului Culturii, Ioan Vulpescu. 

"Recenta decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului pronunţată în materia condiţiilor de detenţie din România a reprezentat un prilej de amplă dezbatere asupra paşilor de urmat în soluţionarea problemei supraaglomerării penitenciarelor şi a respectării drepturilor fundamentale. Până la punerea în practică a strategiilor şi a planurilor de reintegrare socială a deţinuţilor, precum şi de reabilitare a infrastructurii penitenciare, aş dori să vă supun atenţiei un proiect prin care persoanele aflate în executarea unor pedepse să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice aflate în raza teritorială a locului de detenţie", se arată în scrisoarea deschisă. 

Tudorel Toader a postat la rândul său un mesaj pe reţeaua de socializare, anunţând că agreează o astfel de propunere. 

"Susţin - frumoasă iniţiativă!", a scris ministrul Justiţiei. 

Totodată, în cadrul scrisorii deschise, Cazanciuc a arătat că această iniţiativă îşi propune să introducă printre priorităţile instituţiilor din justiţie, armată şi cultură un proiect care să debuteze anul acesta şi a cărui continuitate să ramână în sarcina celor care vor fi conştienţi de necesitatea unei acţiuni comune: îngrijirea monumentelor istorice ridicate în memoria celor care şi-au dat viaţa în bătăliile Primului Război Mondial, făcând astfel posibil Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918. 

"Nu trebuie să căutam în legi, regulamente sau fişe de post, atribuţii pentru o asemenea 'sarcină', ci trebuie să ne gândim la uriaşa oportunitate de a nu fi doar trăitorii vremurilor noastre, ci făuritorii lor. Ministerele apărării şi culturii au un rol major în păstrarea vie a jertfei eroilor neamului, dar cu siguranţă nu vor putea doar prin resurse proprii să acorde monumentelor ostaşilor români îngrijirea de care au parte cele ale eroilor americani, germani, francezi sau britanici, căzuţi în afara graniţelor propriilor ţări", a menţionat senatorul PSD. 

El a adăugat că pentru un deţinut aflat într-un penitenciar cu o suprafaţă "de zece ori mai mică decât cea conform standardelor", îngrijirea unui monument nu va fi doar "o ieşire la muncă", ci şi "o lecţie care va contribui la reintegrarea în societate". 

Pe 25 aprilie, liderul grupului senatorial al PSD, Şerban Nicolae, şi senatorul PSD Robert Cazanciuc au propus un set de măsuri privind problematica executării pedepselor în penitenciarele din România în acord cu exigenţele unui stat membru al Uniunii Europene şi au afirmat că rezolvarea situaţiei din sistemul penitenciar trebuie să fie rezultatul unui proces de coeziune la nivelul societăţii româneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.