Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francois Hollande îi răspunde dur lui Donald Trump după atacurile la adresa Franței

www.rawstory.com
Donald Trump

'Franţa va fi mereu Franţa', a asigurat joi preşedintele Francois Hollande, replicându-i astfel candidatului republican la preşedinţa SUA, Donald Trump, care cu o zi în urmă a sugerat că din cauza terorismului Franţa nu mai este ce a fost odată.

'Franţa va fi mereu Franţa, pentru că Franţa nu cedează niciodată şi pentru că Franţa îşi păstrează idealuri, valori, principii prin care suntem recunoscuţi peste tot în lume', a declarat Hollande, potrivit AFP, într-un discurs rostit în localitatea Rivesaltes.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

În timpul unei conferinţe de presă susţinute miercuri la Miami, Donald Trump a făcut o referire şi la recentele atacuri teroriste din Franţa, în special la cel de la Nisa, unde 84 de oameni au fost ucişi pe 14 iulie după ce un terorist a intrat cu camionul în mulţime, precum şi la atacul de marţi, când doi terorişti jihadişti i-au tăiat gâtul unui preot într-o biserică catolică din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvraycel.

Candidatul republican a relatat o discuţie avută cu un 'prieten' care a dorit să meargă în Franţa 'cu trei sau patru luni în urmă'. 'L-am văzut ieri. L-am întrebat: Ţi-a plăcut Franţa? El mi-a spus: Nu voi merge în Franţa. Nu voi merge în Franţa', a povestit Trump.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

'Nu o să le placă să spun asta, dar priviţi ce s-a întâmplat la Nisa. Aţi văzut ce s-a întâmplat ieri cu preotul (...) Franţa nu mai este Franţa', a apreciat candidatul republican la preşedinţia SUA.

El a primit o primă replică pe Twitter, la scurt timp după această declaraţie, din partea premierului francez Manuel Valls. '#FranceisstillFrance and #Franceisstrong Mr. Trump' (Franţa este mereu Franţa şi Franţa este puternică, domnule Trump), a scris Valls pe reţeaua de socializare.

Citește și: Cea mai scumpă cină romantică din lume costă două milioane de dolari: Iată ce primești

De altfel, premierul francez l-a mai atacat verbal pe Trump în ultimele luni, iar săptămâna aceasta Valls a vorbit despre o 'trumpizare' a unei părţi a dreptei franceze după atentatele teroriste, pe care a acuzat-o că preia 'discursul de ură' al miliardarului american, scrie agerpres.ro.

Citește și: PSD se opune coalitiei anti-ISIS condusa de SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.