Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeriu se bagă între Palada şi Goţiu. Propunere neaşteptată pentru 'bătăuşi'

daniel funeriu

Daniel Funeriu le face o propunere neaşteptată celor doi politicieni care s-au încăierat în platoul B1 TV, în pauza unei emisiuni. Fostul ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, în prezent pe un post diplomatic al UE în Republica Moldova, le cere celor doi să dea un semnal de decenţă publică, într-o perioadă când tensiunile din societate par a fi fără precedent.

Vezi şi: SONDAJ - DEZASTRU pentru Guvern: Mihai Tudose se PRĂBUȘEȘTE. Miniștrii sunt la cota de avarie

"Pentru că tot e ziua Nobelului pentru pace... Cine începe câştigă: faliile şi isteria din politică nu au fost niciodată atât de mari. Cred că primul care întinde inteligent mâna va câştiga. Palada şi Goțiu, două persoane de încă redusă importanță in ecuația politicii din România, au devenit brusc exponenții armatelor asmuțite: PSDiști vs restul. Fiecare ancorat în dreptatea clamată de fanii săi respectivi şi prin urmare fiecare învestit cu o valoare simbol mai mare decât au visat vreodată. Ce vor face cu această învestitură? Vor merge, instituțional, în justiție (caz în care fiecare va fi just răsplătit după fapte, dar societatea nu va câştiga nimic), armatele vor deveni şi mai nervoase, sau vor reuşi să facă un gest rar pentru România: unul să îşi ceară iertare pentru nesăbuință spunând apăsat armatei sale pesediste că nu e deloc ok să reproducă acest comportament la scară locală, iar celălalt să accepte, eventual într-un context simbolic?", scrie Funeriu pe Facebook.

Vezi şi: Situație incredibilă în dosarul 'Belina': DNA s-a răzbunat pe topografii care au stat de vorbă cu Antena 3

Fostul ministru se oferă chiar să medieze o împăcare publică între cei doi şi aminteşte faptul că a fost el însuşi victima unei agresiuni fizice în campania electorală pentru europarlamentarele din 2014.

"Când eram copil îi consideram slabi pe cei care îşi căutau onoarea pătată în duel. O pace inteligentă e mai bărbătească decât un duel bezmetic. Vor avea cei doi abilitatea să îşi dea seama că poate e momentul unui gest? Am demolat PSD pe unde l-am prins, dar şi votanţii PSD sunt tot români, iar în mintea lor dreptatea nu e în acelaşi loc ca în mintea mea. Nu pot să îi urăsc sau desconsider pentru asta. Cred că dl Goțiu e ideal plasat pentru a arăta votanților PSD că poți să fii bărbat politic iertând, iar dl Palada poate da un semnal pesediştilor că decența e răsplătită. Nu îl cunosc pe niciunul personal, am motive serioase să cred că niciunul nu mă apreciază prea mult, aşa că dacă vor să facă o pace inteligentă mă ofer să o mediez. Poate iau Nobelul pentru pace la anu' :). Sau sunt eu prea idealist şi deconectat de ce se întâmplă în România şi urmează etapa cu furcile în mână? Am intra cam urât în centenar.

PS: Am fost agresat mediatic şi fizic de PSD ca puțini alții. Chiar dacă am zero toleranță față de violență, eu i-am iertat. PPS: Singura mea condiție pentru improbabila mediere e ca amândoi să facă un mare gest față de Nadia Ciurlin", mai scrie Funeriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.