Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş: România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summitului de la Varşovia

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, luni, cu adjunctul Secretarului General al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille Grand, oficialul român subliniind în acest context că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summitului de la Varşovia, precizează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, au fost abordate teme privind evoluţiile mediului de securitate internaţional şi subiecte legate de priorităţile de pe agenda NATO. S-a discutat, de asemenea, despre contribuţia şi sprijinul României pentru domeniul apărării antirachetă şi despre programele de înzestrare ale Armatei României şi investiţiile în domeniul apărării. "Ministrul Leş a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summitului de la Varşovia, precum şi a celor adoptate de miniştrii aliaţi ai apărării la reuniunea din februarie, accentuând asupra importanţei consolidării posturii de descurajare şi apărare şi a realizării prezenţei avansate a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră", precizează MApN, conform Agerpres.

Totodată, Leş a arătat că prin alocarea a peste 2% din PIB bugetului apărării pe 2017, România se încadrează în cerinţele NATO şi demonstrează angajamentul ţării faţă de demersurile aliate, în actualul context geostrategic. La rândul său, Camille Grand a oferit sprijinul NATO pentru modernizarea capabilităţilor de apărare ale forţelor armate române, prin instrumentele şi iniţiativele specifice existente la nivel aliat. "Oficialul NATO a subliniat rolul important jucat de România în procesul de realizare a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice la nivel Aliat (NATO BMD), prin asumarea găzduirii şi sprijinirea dezvoltării elementelor sistemului SUA dislocat în Europa, fapt ce a permis declararea Capabilităţii Operaţionale Iniţiale a NATO BMD la Summitul de la Varşovia", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.