Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a aprobat un acord pentru vânzarea a trei submarine Israelului (Der Spiegel)

submarin

Consiliul pentru securitate naţională al Germaniei a aprobat un acord privind vânzarea a trei submarine cu capabilităţi nucleare Israelului, relatează vineri publicaţia germană Der Spiegel, acesta fiind cel mai recent act într-un contract de apărare care a fost umbrit de acuzaţii de corupţie, relatează Reuters.

Tranzacţia de 1,5 miliarde de dolari a apărut în atenţia publicului după apariţia unor informaţii potrivit cărora intermediarul israelian al grupului naval german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) ar fi apelat la avocatul personal al premierul israelian Benjamin Netanyahu să acţioneze în numele său. 

Acordul este examinat acum de autorităţi din ambele ţări. Potrivit publicaţiei citate, Germania a introdus o clauză în contract care îi conferă dreptul să-l rezilieze dacă sunt dovedite acuzaţiile de corupţie. 

Der Spiegel nu a oferit nici o sursă pentru informaţiile sale în acest caz. Oficialii din minister nu au dorit să comenteze acest subiect. 

Israelul are deja cinci submarine din clasa Dolphin care pot fi echipate cu focoase nucleare. Un al şaselea este în curs de construire. Germania a fost de acord să finanţeze o treime din costurile aferente contractului. 

În februarie, Ministerul Justiţiei din Israel a anunţat că nu există vreo dovadă că Netanyahu a fost implicat şi nu a dezvăluit existenţa altor suspecţi în anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.