Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Conservatorii lui Merkel şi liberalii vor conduce Renania de Nord-Westfalia

steag_germania

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel au anunţat marţi un acord cu micul partid liberal pentru a guverna cel mai populat land federal, Renania de Nord-Westfalia (vest), transmite AFP.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel a finalizat un acord de coaliţie cu Partidul Liber Democrat (FPD), la o lună după victoria sa semnificativă în acest land, a precizat o purtătoare de cuvânt a conservatorilor. 

CDU, cu un rezultat de 33%, a obţinut în acest land, la sfârşitul lui mai, a treia victorie consecutivă de la începutul anului, mărindu-şi şansele în perspectiva legislativelor de la 24 septembrie. 

Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat la cancelarie, conduce în prezent o "Mare Coaliţie" cu social-democraţii din SPD. 

La nivel naţional, formaţiunea social-democrată condusă de fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz este depăşită net de CDU, potrivit sondajelor de opinie. 

FDP a fost partenerul de coaliţie al Angelei Merkel în al doilea mandat al său (2009-2013), înainte de a pierde reprezentarea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german. 

Acest partid favorabil liberului schimb operează odată cu noul acord de coaliţie la nivel de land şi cu scorurile la alegerile locale în progres net o revenire printre opţiunile de parteneriat posibile la nivel federal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.