Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gino Iorgulescu își face bilanțul înainte de alegerile de la LPF: 'Toată viaţa mea a fost şi este fotbal'

gino

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu afirmă, într-un interviu acordat News.ro, că printre cele mai importante realizări ale mandatului său se numără contractul de televizare a meciurilor şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, ceea ce, în opinia sa, a făcut competiţia mai interesantă, şi regretă relaţia cu FRF, pe care ar fi dorit-o una de colaborare. El spune că a decis să candideze pentru că majoritatea cluburilor i-au cerut acest lucru. Iorgulescu recunoaşte că felul în care se arbitrează în Liga I ridică semne de întrebare, motiv pentru care îşi propune ca şi LPF să aibă un reprezentant în Comisia Centrală a Arbitrilor. "Toată viaţa mea a fost şi este fotbal", conchide şeful LPF.

Prezentăm integral interviul acordat de Gino Iorgulescu:

Reporter: Candidaţi pentru încă un mandat la conducerea LPF. Care este motivul pentru care vă doriţi un nou mandat?

Gino Iorgulescu: Am convingerea că oamenii care ţin în mâini destinele cluburilor profesioniste ştiu ce am făcut pentru fotbalul românesc în ultimii patru ani, cât efort a depus actuala conducere a Ligii pentru ca fotbalul nostru să fie mai bun, mai atractiv pentru suporteri. Şi, nu în ultimul rând, candidez pentru că marea majoritate a cluburilor din Liga 1 mi-au cerut să fac acest lucru.

Reporter: Concret, ce credeţi că aţi reuşit să demonstraţi?

Gino Iorgulescu: Cluburile ar trebui să răspundă la această întrebare. Eu ştiu că am construit la Ligă o ehipă managerială cu experienţă, care a dovedit în aceşti ani o înţelegere a fotbalului ca sport şi ca fenomen social, iar eu cred că am venit cu o viziune antreprenorială provenită din mediul de business în care sunt de 30 de ani.

Citește și: Sorin Drăgoi, înainte de alegerile pentru șefia Ligii: 'Sunt convins că luni cluburile vor vota pentru schimbare la LPF'

Reporter: Ce aţi putea spune despre contracandidatul dumneavoastră?

Gino Iorgulescu: Nu cred că e potrivit să vorbesc foarte mult despre dumnealui. Nici nu ar fi multe de spus. Dar am aflat recent că domnul Drăgoi nu are nimic împotrivă să subordoneze LPF Federaţiei Române de Fotbal, pentru că aşa a auzit dumnealui că se întâmplă în lume. Eu ştiu altceva! Iar prietenia sa cu domnul Burleanu, manifestată şi prin astfel de declaraţii, poate fi un risc pentru banii cluburilor din Liga 1.

Reporter: Vă gândiţi să schimbaţi ceva şi în această relaţie cu FRF?

Gino Iorgulescu: Noi am vrut tot timpul să ne înţelegem, dar nu am găsit acolo înţelegerea pe care ei au găsit-o la Ligă.

Reporter: Care consideraţi că ar fi marile succese ale mandatului dumneavoastră de până acum?

Gino Iorgulescu: În primul rând, contractul de televizare a meciurilor. 27.5 milioane  de euro net pe sezon asigură mare parte din bugetele cluburilor. Apoi, schimbarea sistemului competiţional, cu play-off şi play-out şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, de la 18 la 14. Astfel, competiţia a devenit mai atractivă în condiţiile date şi banii mai mulţi pentru fiecare club în parte. Sezonul trecut, titlul s-a disputat între trei echipe până în ultima etapă, lucru foarte rar şi în marile campionate occidentale.

Reporter: Regretaţi ceva?

Gino Iorgulescu:  Regret ce am spus mai devreme: relaţia cu Federaţia Română de Fotbal. Am făcut primul pas şi eforturi considerabile ca ea să fie una de colaborare.

Reporter:  V-aţi plâns nu o dată de calitatea arbitrajelor. Se poate schimba ceva aici?

Gino Iorgulescu: E adevărat, felul în care se arbitrează în Liga 1 ridică multe semne de întrebare. Mi-am propus ca în acest nou mandat, dacă îl voi obţine, să aibă şi Liga un membru în Comisia Centrală a Arbitrilor, să participe la delegări, să aibă un cuvânt de spus acolo. Aşa se întâmplă în multe campionate mari, şi aş da exemple aici doar Anglia şi Spania. În plus, vreau să consult cluburile pentru introducerea sistemului de arbitraj video, cred că e o necesitate, rămâne să vedem costurile implementării.

Reporter: Aţi fost acuzat de lipsă de transparenţă ...

Gino Iorgulescu: Ştiu, domnul Drăgoi a tot vorbit. Numai că domnul Drăgoi confundă pretinsa lipsă de transparenţă a LPF cu absenţa sau cu neatenţia lui din timpul Adunărilor Generale.

Reporter: Dacă tot aţi vorbit despre domnul Sorin Drăgoi, tot dumnealui vă acuză de faptul vă inspiraţi în această campanie electorală din programul domniei sale. E adevărat?

Gino Iorgulescu: Mă face să râd. Programul meu este realizat, împreună cu echipa mea, cu mult înainte să şi-l depună domnia sa la sediul LPF. Afirmaţia e calomnioasă, dar nu vreau să mă cobor la acel nivel al dialogului pe care domnul Drăgoi încearcă să-l provoace prin astfel de afirmaţii.

Reporter: O ultimă întrebare. Cât datoraţi fotbalului?

Gino Iorgulescu: Totul! Toată viaţa mea a fost şi este fotbal După 45 de ani ca jucător la cel mai înalt nivel european, ca antrenor la echipa naţională, ca preşedinte de club, ca preşedinte de Ligă, cu realizările pe care le-am amintit în programul meu, ei bine, după această jumătate de secol petrecută în fotbal şi pentru fotbal, aflu că era nevoie să mă inspir din programul electoral al domnului Sorin Drăgoi. Sunt convins însă că oamenii care conduc fotbalul profesionist ştiu foarte bine cine suntem fiecare dintre noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.