Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google anunţă că din 2017 centrele sale de date vor fi alimentate doar cu energie regenerabilă

google

Gigantul informatic Google a anunţat pe blogul său oficial că este cel mai mare cumpărător de energie regenerabilă la nivel mondial şi îşi va respecta promisiunea asumată în urmă cu câţiva ani ca din 2017 centrele sale de date să fie alimentate doar din surse cu energie regenerabilă, scrie BBC News în ediţia online. În 2015 cei de la Google au anunţat că intenţionează ca din 2017 toate centrele de date să fie alimentate cu energie regenerabilă.

Chiar dacă în prezent foloseşte energie şi din combustibili fosili, Google cumpără suficientă energie electrică regenerabilă încât să asigure funcţionarea completă a tuturor celor 13 centre de date ale sale de pe mapamond, care consumă anual circa 5,7 terawatt pe oră (TWh), se arată în mesajul postat pe blogul companiei. În ultimii şase ani costurile pentru energia eoliană şi solară au scăzut cu 60%, respectiv 80%, ceea ce arată că energiile regenerabile reprezintă tot mai mult opţiunea cea mai ieftină, a spus Urs Holzle, vicepreşedinte pentru infrastructură tehnică. Din moment ce vântul nu bate 24 de ore din 24, trebuie de asemenea să extindem achiziţionarea unor surse cât mai variate de energie care pot înlocui energia regenerabilă în fiecare oră a fiecărei zile, a mai spus acesta, conform Agerpres.

În 2010, Google a semnat primul său contract de achiziţie a întregii capacităţi de producţie a energiei regenerabile produsă de o fermă eoliană din statul Iowa, estimată la circa 114 megawatt. În aceeaşi cheie, agenţia de mediu a Germaniei a anunţat în 2010 că statul german poate fi alimentat complet cu energie din surse regenerabile în jurul anului 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.