Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a luat decizia finală în privința trecerii contribuțiilor în sarcina angajaților (surse)

proiect-buget-2014-contributia-la-pensiile-private-obligatorii-creste-la-4-5-din-venitul-salariatului_size9

După două amânări ale ședinței de guvern în care trebuia să se adopte ordonanța de modificare a Codului Fiscal, guvernul a stabilit soarta celei mai controversate măsuri din pachetul legislativ.

Surse politice convergente au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că în ședința de miercuri Guvernul Tudose va decide trecerea constribuțiilor sociale din sarcina angajatorilor în sarcina angajaților.

Vezi și: ȘOC european pentru abuzul în serviciu din România: VERDICTUL dat de șeful Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Luni trebuia să aibă loc o şedinţă de extraordinară consacrată adoptării măsurilor fiscale, după ce aceasta a fost amânată vineri. La un eveniment al Asociaţiei Muncipiilor, premierul a spus că miercuri este şedinţa de Guvern, însă a exclus discutarea transferului contribuţiilor către angajaţi. Ulterior, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, l-a contrazis pe premier și a declarat că a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanţa de urgenţă privind noile măsuri fiscale va intra miercuri în şedinţa de Guvern.

O parte a patronatelor și sindicatelor a contestat măsura trecerii contribuțiilor la angajați, susținând că măsura poate duce la o diminuare a salariilor nete. Pe de altă parte, confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional susţin măsurile fiscale anunţate de Guvernul României, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanților acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.