Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul și Parlamentul, pe lista instituțiilor FĂRĂ autorizaţii de la ISU

guvern

Primarul Sectorului 3 al Capitalei le dă fiori politicienilor! Robert Negoiţă a declarat, marţi, că lista instituţiilor care nu au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, fiindcă nu îndeplinesc normele obligatorii de securitate în caz de incendiu, este mare! Printre acestea se numără şi Guvernul şi Parlamentul, notează Mediafax.

Edilul Sectorului 3 al Capitalei a explicat că procedurile de autorizare a şcolilor sunt demarate, dar e un proces de durată fiindcă sunt situaţii în care apar blocaje birocratice.

Citește și: Adevarul despre miliardarul George Soros, sponsorul a mii de ONG-uri din Romania

,,Suntem în procedură, dar ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre şi la toată documentaţia. E un proces de durată , pe care trebuie să îl parcurgem cât mai repede, dar trebuie şi din partea Guvernului şi din partea normativului să existe disponibilitatea de flexibilitate, pentru că dacă respectăm legea aşa cum e ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare nu e o problemă şi pe normativ? Haideţi să vedem puţin mai mult realism. Avem situaţii în care şcoli, spitale sunt în clădiri de patrimoniu, unde nu poţi să vii să pui scară de incendiu. Pe de-o parte ISU vine şi spune că fără scară nu te avizez, pe de altă parte comisia de la monumente spune că e imposibil să pun scară şi am intrat într-un blocaj. Deci, trebuie să ne aşezăm realist la masă şi să vedem ce putem să facem, cum putem să facem, astfel încât să diminuăm riscul de accidente, cum a fost cel de la Colectiv", a declarat Negoiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.