Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon anunţă că relaţiile Moldovei cu UE nu pot fi construite pe retorică antirusească

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană (UE) nu pot fi construite pe retorică antirusească, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Moscova, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfăşoară în Federaţia Rusă, informează TASS. 'Relaţiile cu UE nu trebuie construite pe baza retoricii antiruseşti, nu trebuie să fim prieteni cu Vestul împotriva Estului, şi nici cu Estul împotriva Vestului', a subliniat Dodon.

Igor Dodon a declarat că este împotriva interzicerii retransmisiei oricăror mass-media, inclusiv a postului 'Rossia 24'. 'Nu li se poate interzice cetăţenilor să se uite la ceea ce ei vor să se uite', a spus preşedintele Dodon, estimând că acest lucru 'este cel puţin neeuropean'. Totodată, potrivit preşedintelui moldovean, Chişinăul trebuie să menţină relaţii de prietenie cu Ucraina, încât astăzi nimeni nu-şi va asuma riscul de a recunoaşte ca fiind rusească peninsula Crimeea. 'Eu nu mi-am schimbat opinia (cu privire la Crimeea) şi nu am să mi-o schimb. Însă, trebuie înţeles că noi trebuie să avem cu Ucraina relaţii de prietenie. Astfel că cine ştie ce recunoaştere oficială a unor lucruri... nu cred că în Republica Moldova cineva îşi va asuma în prezent un astfel de risc', a spus Dodon, conform Agerpres.

În cadrul unor dezbateri televizate din timpul campaniei electorale, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea este teritoriu al Federaţiei Ruse. La scurt timp după aceste declaraţii, ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Gnatişin, a fost chemat la Kiev pentru consultări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.