Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Holera face RAVAGII: Zeci de morți și mii de bolnavi / VIDEO

Cel puţin 34 de persoane au murit de holeră şi 2.022 de cazuri suspecte au fost înregistrate într-o perioadă de numai 11 zile în Yemen, ţară devastată de război de peste doi ani, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

"Au avut loc 34 decese legate de holeră şi s-au înregistrat 2.022 de cazuri de diaree severă în nouă provincii din Yemen între 27 aprilie şi 7 mai", a declarat pentru AFP un responsabil al OMS de la Sanaa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Yemenul a fost lovit şi anul trecut de holeră, iar situaţia sanitară s-a degradat şi mai mult din cauza războiului care devastează această ţară săracă din Peninsula arabică.

OMS clasifică acum Yemenul drept una dintre cele mai mari urgenţe umanitare de pe planetă împreună cu Siria, Sudanul de Sud, Nigeria şi Irakul.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

În războiul din Yemen se înfruntă forţele loiale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute de o coaliţie militară arabă, cu rebelii Houthi aliaţi cu susţinătorii fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh.

Potrivit OMS, luptele s-au soldat cu peste 7.700 de morţi şi 42.500 de răniţi din martie 2015. Circa 19 milioane de persoane, respectiv 60% din populaţia, trăiesc într-o situaţie de insecuritate alimentară, potrivit ONU.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Holera provoacă diaree severă şi o deshidratare de multe ori mortală. Boala este provocată de consumul de apă sau produse alimentare contaminate cu bacteria vibrio, prezentă în materiile fecale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.