Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini SFÂȘIETOARE din Siria: Copiii cer să fie salvați prin intermediul Pokemon Go / FOTO

youtube.com
pokemon go

Imagini cu mai multi copii din Siria care arata fotografii cu Pokemon, intr-un apel ca oamenii sa vina si sa ii salveze, au fost distribuite de The Revolutionary Forces of Syria Media Office pe retelele de socializare. Unul dintre mesajele tinute de copii, scris in araba, spune: ”Locuiesc in Karf Nabl, zona Aleppo. Vino sa ma prinzi”.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre atacatorul de la Munchen: S-a aflat abia acum

”Sunt un Pokemon in Idlib din Siria, ai vrea sa vii sa ma salvezi?” si ”Ma aflu in Kafrnabol, in zona Idlib, vino sa ma gasesti” sunt alte doua mesaje transmise pe reteaua de socializare. Seria de fotografii reprezinta un indemn ca lumea sa nu uite de criza din Siria unde, potrivit organizatiei Salvati Copiii, mai mult de un sfert de milion de copii traiesc sub asediu. Organizatiile de ajutorare spun ca aceasta situatie este cel mai mare dezastru al vremurilor moderne, cand milioane de oameni au fost nevoiti sa fuga din tara si stramutati pe plan intern.

CItește și: SCANDAL imens după dezvăluirile despre TVR: Marina Almăşan o face praf pe Oana Stănciulescu

Graficianul sirian Saif Aldeen Tahhan a folosit, de asemenea, jocul Pokemon Go sa sublinieze gradul de distrugere al tarii. El a creat imagini - fiecare purtand logo-ul ”Syria Go” - pentru a arata impactul pe care l-a avut razboiul asupra populatiei in ultimii cinci ani. ”Am creat aceste imagini ca mod de a atrage atentia asupra razboiului sirian si a suferintei de aici, si nu asupra Pokemon, dupa care oamenii sunt innebuniti”, a explicat el. ”Lumea a devenit obsedata cu acest joc video, asa ca, mi-am spus, de ce sa nu ma folosesc de el ca mediu pentru a da o idee despre suferinta noastra”, a mai spus el pentru Al Arabiya, citeaza The Telegraph. ”Toata lumea cauta Pokemon, iar sirienii cauta nevoile de baza ale vietii. Sincer, nu cred ca lumea incearca sentimente in ceea ce ne priveste”, a adaugat el. Aceste ilustratii demonstreaza calatoria periculoasa pe care copiii o fac in incercarea de a atinge la Europa, anunță ProTV.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.