Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În perioada 7-11 aprilie, aproape 1.400 alerte privind persoane şi bunuri, aflate în bazele de date

migranti frontiera

Aproape 1.400 de semnalări şi alerte privind persoane şi bunuri, aflate în bazele de date naţionale sau în Sistemul Informatic Schengen, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în urma verificărilor sistematice efectuate în perioada 7-11 aprilie. 'De asemenea, au fost depistate nouă persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare şi 20 persoane care erau semnalate ca fiind date în urmărire generală, pentru săvârşirea unor infracţiuni în ţară sau în străinătate. În toate cazurile, cei în cauză au fost predaţi inspectoratelor judeţene de poliţie în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. Tot în perioada analizată, au fost depistate cinci autoturisme ca fiind semnalate furate din străinătate, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor", a declarat, miercuri, chestorul principal de poliţie Liviu Galoş, adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române.

Potrivit acestuia, în weekend-ul de Florii au efectuat formalităţile de frontieră 825.000 de persoane, din care 441.400 pe sensul de intrare şi 383.600 pe sensul de ieşire, precum şi 237.400 de mijloace de transport. Acestea reprezintă medii cu aproximativ 32% mai mari decât într-o perioadă normală a anului. În perioada evaluată s-a stabilit că au fost înregistrate valori de trafic foarte crescute, aproape duble faţă de o perioadă normală, în anumite puncte de trecere a frontierei. Astfel, PTF Nădlac II Autostradă, la frontiera cu Ungaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier, de peste 97.500 persoane şi 40.700 mijloace de transport. Aici se lucrează pe zece benzi pe sens, şase pentru persoane şi patru pentru camioane.

Cel mai tranzitat punct de trecere aeroportuar a fost PTF Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat peste 147.400 persoane la controlul de frontieră. "Facem precizarea că Poliţia de Frontieră foloseşte la maxim infrastructura pusă la dispoziţie de administratorul aeroportului, iar verificarea documentului de călătorie al unei persoane la PTF Aeroport Henri Coandă, în situaţia în care nu sunt depistate nereguli, durează, în medie, 30 secunde", a mai spus Liviu Galoş în cadrul unei declaraţii de presă.

El a arătat că în zilele următoare se aşteaptă o intensificare a traficului în punctele de frontieră şi de aceea lucrătorii de la frontieră vor continua sa lucreze la capacitate maximă, 24 de ore din 24, "scopul fiind acela de a asigura un echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători", conform Agerpres. "Dacă în mod normal la frontieră lucrează, într-un interval de 24 de ore, aproximativ 3.200 de angajaţi, în aceste zile sunt angrenaţi, zilnic, peste 4.200 de poliţişti de frontieră", a mai declarat Liviu Galoş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.