Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu diplomatic! Donald Trump, critici DURE la adresa Chinei

captura youtube
Donald Trump

Preşedintele ales american Donald Trump a criticat - duminică, pe Twitter - politica schimburilor comerciale şi cea militară a Chinei, informează AFP, conform agerpres.ro

Trump a acuzat China în special că îşi devalorizează moneda naţională pentru a concura mai bine întreprinderile americane şi a "construit un vast complex militar în Marea Chinei de Sud".

REFERENDUM Italia: Înfrângere categorică pentru premierul Renzi


"Oare China ne-a întrebat dacă este OK să-şi devalorizeze moneda (ceea ce complică sarcina întreprinderilor noastre de a fi competitive), să impoziteze puternic produsele noastre importate în ţara lor (SUA nu le impozitează) sau să construiască un vast complex militar în Marea Chinei de Sud? Nu cred!", se poate citi în două mesaje pe Twitter ale preşedintelui ales. 

Aceste declaraţii intervin în timp ce apropiaţii săi se străduiesc să stingă un incendiu diplomatic declanşat la sfârşitul săptămânii trecute în relaţiile cu Beijingul.

Serviciile se implică: Rolul SIE în desemnarea viitorului premier (presă)


Trump acceptase vineri să vorbească la telefon cu preşedinta Taiwanului, punând capăt astfel unei tradiţii diplomatice americane de 40 de ani şi provocând o reacţie indignată a Beijingului. 

Această convorbire telefonică nu a fost "nimic mai mult" decât o conversaţie de curtoazie pentru a-l felicita pe preşedintele ales, a afirmat duminică viitorul său vicepreşedinte Mike Pence. 

Dar telefonul preşedintei Tsai Ing-wen şi faptul că preşedintele ales l-a acceptat, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1979, au provocat mânia Chinei. 

De sâmbătă, Beijingul a reamintit ferm că - potrivit lui - "nu există decât o singură Chină şi Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.