Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, campanie specială de prevenire a migranţilor: La ce pericole se expun

migranti

Guvernul italian şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) au lansat joi o campanie în Africa pentru a-i preveni pe potenţialii migranţi în legătură cu pericolele la care se expun în timpul călătoriei, relatează AFP. Deşi mulţi dintre cei peste 400.000 de migranţi sosiţi pe coastele italiene din 2014 au fugit din calea războaielor şi a persecuţiilor, o mare parte dintre ei 'caută avantaje, democraţia, bunăstarea şi, în îndeplinirea acestui vis, se găsesc într-un adevărat coşmar ", a declarat ministrul italian de interne Angelino Alfano.

El a citat cazuri în care femei au fost violate în faţa soţului în Libia sau persoane traumatizate după ce au văzut un apropiat că a murit de sete în deşert, sub loviturile traficanţilor sau înecat în mare. 'Ştiu ei toate acestea înainte de a pleca? Nu este absolut sigur (...) Nu toţi ştiu totul', a subliniat oficialul italian. Pentru a nu retrăi trauma şi a nu agrava durerea separării, migranţii povestesc rareori aceste suferinţe celor rămaşi în ţară.

Numeroşi migranţi, în special din Africa de Vest, intervievaţi de AFP în Italia, şi-au exprimat surprinderea faţă de violenţele şi condiţiile extreme cu care s-au confruntat, în special în Libia. Campania 'Aware Migrants' ('Migranţi conştienţi'), al cărei buget de 1,5 milioane de euro a fost acordat de Ministerul italian de Interne, vizează deci transmiterea acestui mesaj prin reţele de socializare, televiziune şi radio în aproximativ 15 ţări din Africa de Vest şi de Nord. Campania se bazează în special pe mărturiile unor migranţi contactaţi de către OIM în Italia, dar şi de-a lungul parcursului în Niger, în scurte înregistări video în prim plan. 'Am suferit mult în Libia, prea multe torturi, prea multe ameninţări", povesteşte Déjeuna, cu spatele la camera video. "Ceea ce am vazut în apă ... Nu ştiu ce să spun. A fost foarte greu, foarte greu", mai spune ea, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.