Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia: Un ministru pro-Berlusconi demisionează din guvernul Gentiloni

Enrico Costa

Ministrul italian pentru afaceri regionale, Enrico Costa, a demisionat miercuri din guvernul condus de premierul Paolo Gentiloni, după ce i-a cerut partidului său să treacă în opoziţie şi să se alăture astfel conservatorilor conduşi de Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei, transmite DPA, potrivit Agerpres.

''Nu pot pretinde că ignor oamenii care văd o contradicţie între rolul meu şi convingerile mele. Şi întrucât nu vreau să creez probleme pentru guvern, renunţ la rolul meu şi îmi păstrez convingerile'', a afirmat Enrico Costa. 

El i-a adresat o scrisoare premierului Paolo Gentiloni, care a fost publicată de cotidianul La Repubblica. 

Într-o declaraţie, guvernul de la Roma a confirmat demisia lui Enrico Costa din postul de ministru pentru afaceri regionale şi a precizat că acest portofoliu va fi preluat de Gentiloni. 

Costa este membru al Alternativei Populare (AP), un mic partid condus de fostul ministru de externe Angelino Alfano, care în 2013 s-a separat de formaţiunea condusă de Silvio Berlusconi. 

Dacă restul membrilor AP urmează traseul lui Costa, atunci majoritatea pe care se bazează guvernul Gentiloni ar putea dispărea, ceea ce deschide calea alegerilor generale anticipate, în contextul în care scrutinul parlamentar la termen în Italia este prevăzut pentru începutul lui 2018. 

Sondajele de opinie arată că viitoarele alegeri generale din Italia vor fi o cursă în trei între Partidul Democrat (PD, condus de fostul premier Matteo Renzi), alianţa conservatoare a lui Silvio Berlusconi şi Mişcarea 'Cinci Stele', condusă de fostul comediant Beppe Grillo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.