Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ITP-ul pentru mașinile noi se va face o dată la 3 ani. Pentru cele vechi în fiecare an/ RAR

national.ro
itp

Masinile noi vor face inspectia tehnica periodica o data la 3 ani si nu la 2, ca acum, iar schimbarile se vor aplica de anul viitor, a declarat directorul general al Registrului Auto Roman in exclusivitate pentru Stirile TVR.

"Masinile noi, prima inspectie sa se efectueze dupa 3 ani, iar cele mai vechi de 12 ani sa efectueze inspectia tehnica anual. O masina - zero kilometri. Despre acestea vorbim", a precizat directorul general RAR, George Adrian Dinca.

"Incepand din 2009, parcul national a imbatranit. In 2009 aveam varsta medie 9 ani, in 2016 12 ani", a mai explicat Dinca.

In schimb, Inspectia Tehnica Periodica (ITP) pentru masinile mai vechi de 12 ani se va face anual, incepand din 2018, a declarat pentru 0-100.ro George Adrian Dinca, directorul Registrului Auto Roman (RAR). Scopul principal este cresterea sigurantei rutiere si a calitatii parcului national de automobile. Circa 60% din acesta este vizat de masura si presupune cheltuieli anuale de peste circa 100 milioane euro, cumulat, pentru proprietarii acestor masini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.