Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kathryn Bigelow speră ca Donald Trump să vizioneze filmul Detroit şi să fie umanizat de acesta

trump air force one

Regizoarea Kathryn Bigelow a declarat miercuri că speră ca preşedintele american Donald Trump să vadă următorul ei film, "Detroit", şi consideră că vizionarea acestei pelicule ar putea să îl "umanizeze" pe liderul de la Casa Albă, într-o perioadă în care tensiunile rasiale dezbină naţiunea americană, informează Reuters. Filmul "Detroit" reprezintă o relatare curajoasă a revoltelor din vara anului 1967 din acest oraş american, apărute după ce tensiunile dintre rezidenţii de culoare şi forţele de poliţie locale, alcătuite predominant din bărbaţi caucazieni, au atins un prag critic.

Spectatorii americani au spus că pelicula este "puternică", dar "dureros de vizionat". "Acest film este un fel de rechizitoriu la adresa profunzimii rasismului. Şi, bineînţeles, vedem cum această profunzime s-a manifestat din nou în urmă cu câteva zile în Charlottesville", a declarat regizoarea Kathryn Bigelow în faţa jurnaliştilor care au asistat la Londra la premiera britanică a filmului său.

Donald Trump a inflamat aceste tensiuni după un miting soldat cu victime, organizat de naţionaliştii albi din Charlottesville, Virginia, weekendul trecut, spunând că ambele tabere - extremiştii de stânga şi cei de dreapta - sunt vinovaţi de producerea acelor violenţe, reaprinzând disputele din societatea civilă americană în privinţa relaţiilor rasiale din Statele Unite. Kathryn Bigelow a spus că îl încurajează "pe Trump să meargă să vadă filmul, cu unica speranţă că vizionarea lui îl va umaniza, un lucru ce ar putea să pară de neimaginat pentru el". "Dar aceasta este mica mea platformă de cineast şi sper că am trimis un mesaj lumii, că trebuie să începem să discutăm despre nedreptate", a adăugat regizoarea americană, conform Agerpres.

Filmul "Detroit" a fost lansat în Statele Unite la începutul lunii august şi va fi proiectat în cinematografele din Europa începând din septembrie. Kathryn Bigelow a câştigat două premii Oscar în 2010 cu filmul "The Hurt Locker", impunându-se la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film al anului" - trofeu atribuit producătorilor peliculei câştigătoare. Regizoarea americană a fost din nou nominalizată la Oscar în 2013, în calitate de producător al filmului "Zero Dark Thirty".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.