Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis tace, iar Victor Ponta se hlizește în chestiunea refugiaților

revista presei

Evenimentul Zilei:

Lucrurile se precipită în privința valului de refugiați din Uniunea Europeană... Potrivit unor scurgeri intenționate în presa britanică, României îi va reveni o cotă de 6.937 de refugiați. Deși Traian Băsescu, în acord cu o mare parte a opiniei publice susține că România trebuie să refuze primirea refugiaților, e greu de crezut că ea își va putea permite așa ceva. Cu un premier ud tot de frica DNA, cu o splitare la nivelul conducerii PSD, cu un Klaus Iohannis absolut incapabil să gestioneze o criză, cu excepția celor conjugale, țara noastră va accepta cota de refugiați fără să zică Miau! Ba chiar nu-i exclus să ceară și ceva pe deasupra, dată fiind noua criză de pisiceală a lui Victor Ponta. Traian Băsescu, ca politician care știe despre ce-i vorba a atenționat pe români că nu-i vorba de 7000 de persoane care vor sta în corturi temporar, pentru ca la un moment dat să fie trimise în țara lor. E vorba de 7.000 de persoane pentru care România își ia obligația să le asigure integrarea în viața social-politică și economică din țara noastră. 7.000 de persoane, cărora li se vor adăuga și membrii familiilor din Orientul Apropiat, familii numeroase, pentru care România va trebui să garanteze: Masă, casă, serviciu, asigurări de sănătate, condiții culturale specifice, condiții privind practicarea religiei lor, școlarizarea copiilor, adaptarea la viața europeană. Dincolo de efortul însemnat în plan economic, România se va confrunta cu o provocare pentru care nu e pregătită de loc. Refugiații, așa cum se vede din comportamentul de pînă acum, consideră că li se cuvine un tratament aparte, mult mai bun chiar decît al cetățenilor țărilor respective... Întrebat vineri cînd se va discuta chestiunea refugiaților, Victor Ponta a dat un răspuns care ne-a aruncat în beznă.Se va decide la ședința CSAT.Întrebat cînd va avea loc această ședință, Victor Ponta a răspuns:„În zilele… în săptămînile următoare”. De asigurarea condițiilor pentru primirea refugiaților, răspunde Guvernul României.Nu Președintele, nu CSAT, nu Parlamentul, ci Guvernul.Șeful Guvernului nu lasă impresia că l-ar preocupa așa ceva. Noroc că e dublat de Liviu Dragnea.Aflat la Budapesta, Liviu Dragnea a răspuns în locul lui Victor Ponta. Potrivit unei știri date de întreaga presă, Liviu Dragnea a spus că îl va convoca luni pe Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la şedinţa Coaliţiei, pentru a le prezenta liderilor guvernării un raport referitor la cotele de imigranţi şi dacă instituţiile statului pot să facă faţă acestora.„Vreau să ne spună, sîntem pregătiţi sau nu, cîţi vin, exact, ce înseamnă asta pentru statul român, ce măsuri luăm”.Da, dar Liviu Dragnea nu e premier.Încă.Pînă atunci n-ar strica să-l cheme Liviu Dragnea la ordine pe Victor Ponta!

Ziarul Financiar:

Xi Jinping, conducătorul Chinei, şi Vladimir V. Putin, preşedintele Rusiei, au urmărit umăr la umăr parada militară de la Beijing, prilejul Chinei de a a-şi etala forţa armată şi de a aminti poporului, sau popoarelor, că actuala putere este moştenirea de la cei care au învins cotropitoarea Japonie în al Doilea Război Mondial. Putin este şi el liderul unei ţări învingătoare, care şi-a spulberat cotropitorii în acelaşi război. Paradele militare de la Moscova ţin să sublinieze aceasta. Lideri ai unor mari puteri mondiale, Putin şi Xi s-au lăudat adesea cu prietenia lor. Acum, când economiile ţărilor lor trec prin vremuri tulburi, relaţia lor este pusă la încercare, scrie The New York Times. Două acorduri energetice cu greutate semnate anul trecut, care ar permite gazelor naturale ruseşti să ajungă în China, n-au progresat aproape deloc şi abia dacă au fost menţionate în discuţiile celor doi lideri de după parada militară de joi din Piaţa Tiananmen. Comerţul bilateral dintre cele două ţări a fost estimat la peste 100 de miliarde de dolari pentru anul aceasta. În primele şase luni, schimburile comerciale au ajuns la doar 30 de miliarde de dolari. Principala cauză a fost reducerea cererii Chinei pentru petrol rusesc. Din cauza şocurilor recente de pe burse şi a celei mai lente creşteri economice din ultimul sfert de secol, Beijingul nu-i mai poate asigura lui Putin “balastul” pe care acesta l-a căutat pentru a se proteja de sancţiunile împuse Rusiei de Europa şi SUA.

Digi24:

Criza refugiaţilor dezbină Uniunea Europeană. Ungaria, Cehia, Slovacia şi Polonia resping orice variantă de a prelua refugiaţi conform cotelor stabilite de Uniunea Europeană şi propun crearea unui coridor feroviar care să permită refugiaţilor să ajungă direct în Germania. Reacţia lor a venit la scurt timp după ce executivul de la Bruxelles a anunţat că a recalculat numărul oamenilor de care trebuie să aibă grijă fiecare ţară a Uniunii. Iar în timp ce Franţa şi Germania pregătesc un plan, Spania şi Marea Britanie vorbesc despre retrimiterea refugiaţilor în ţările de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.