Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, la sediul DNA. Sechestru pe avere / UPDATE

Inquam Photos/ Octav Ganea
lia olguta vasilescu dna

Aglomerație mare la DNA. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a prezentat, luni, la sediul DNA.

BCR, investigată pentru spălare de bani

La intrarea la DNA, Vasilescu a declarat că nu știe de ce a fost chemată, dar, dacă e luni, reprezentații PSD se prezintă la DNA, făcând trimitere la audierea președintelui PSD, Liviu Dragnea, dar și a lui Constantin Niță, care s-au prezentat și ei în această dimineață la sediul Direcției.

"Dacă e iunie, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva si pentru mine. Probabil aţi auzit ce s-a întâmplat astăzi la Înalta Curte, denunţătorul principal din dosarul Alinei Bica a refuzat să-şi mai recunoască denunţul în instanţă. A spus că era urmărit în alte cauze penale şi din cauza asta a dat denunţul. Cam asta este politica denunţurilor în România", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Procurorii DNA i-au adus la cunoștință că i-au pus sechestru asigurator pe avere.

Anunțul a fost făcut chiar de Vasilescu, la ieșirea de la DNA. De altfel, aceasta a spus,glumind, că situația sa se aseamănă cu cea din bancul cu girafa.

„Sechestru aigurator pe avere. Mi-am adus aminte de bancul  cu girafa. Știți bancul cu girafa? «Se duce olteanul la circ și vede girafa și spune: așa ceva nu există”, a spus Vasilescu la ieșirea de la DNA.

Procurorii DNA au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare, deţinute de inculpata VASILESCU LIA-OLGUŢA, primar al municipiului Craiova, până la concurența sumei de 902.516,29 lei, raportată la cele trei infracţiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei.

Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani şi asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor PREDA RADU COSMIN, administratorul public al Craiovei şi POPESCU ELENA DANIELA, reprezentant al unei asociații non profit, până la concurența sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi.

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Olguța Vasilescu este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.