Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libera circulaţie a lucrătorilor, prioritate pentru Spania

pixabay.com
brexit

Elementul cel mai important al negocierilor privind Brexit-ul este, potrivit autorităţilor de la Madrid, menţinerea liberei circulaţii a persoanelor cu Regatul Unit, relevă un raport consultat vineri de cotidianul spaniol El Pais, potrivit AFP. Acest raport guvernamental estimează impactul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 0,2-0,4% din PIB, adică 2-4 miliarde euro, conform publicaţiei citate, care nu precizează durata acestui impact anual.

Raportul pare să stabilească priorităţile Spaniei cu privire la negocierile care vor avea loc cu Londra în vederea Brexit-ului. Potrivit El Pais, Spania estimează că libera circulaţie a persoanelor este 'elementul cel mai important ale negocierilor' şi Madridul vrea 'menţinerea condiţiilor de liberă circulaţie' pentru a evita pierderi economice substanţiale.

Spania este prima ţară de destinaţie a britanicilor în Europa: estimări neoficiale cifrează numărul britanicilor stabiliţi pe teritoriul spaniol la 800.000-1.000.000. Raportul guvernamental spaniol menţionează că oficial în Spania sunt stabiliţi 286.000 de britanici, dintre care 172.000 în vârstă de muncă, iar în Regatul Unit sunt instalaţi 102.498 de cetăţeni spanioli în vârstă de muncă. Poziţia Spaniei este apropiată de cele ale Irlandei, Italiei şi Poloniei în privinţa unor subiecte precum securitatea socială a rezidenţilor, libera circulaţie a lucrătorilor sau turismul, adaugă El Pais, conform Agerpres. Regatul Unit este prima destinaţie a investiţiilor spaniole, prima sa piaţă turistică şi prima ţară din Europa spre care se îndreaptă emigranţii spanioli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.