Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul laburiştilor avertizează în legătură cu un Brexit fără un acord comercial între Londra şi UE

pixabay.com
brexit

Liderul Partidul Laburist britanic, Jeremy Corbyn, a avertizat vineri în legătură cu lipsa unui acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană la sfârşitul negocierilor privind Brexit-ul, relatează AFP. 'Trebuie să fim clari: lipsa unui acord înseamnă un acord prost', a spus el într-un discurs la Londra dedicat Brexit-ului. Această formulare reprezintă o replică cuvânt cu cuvânt la discursul din luna ianuarie al premierului conservator Theresa May, care a afirmat că preferă lipsa unui acord, decât un acord prost.

Tot atunci, Theresa May a anunţat ieşirea de pe piaţa unică europeană pentru recâştigarea controlului asupra imigraţiei europene. 'Aproape jumătate din exporturile noastre merg către Uniunea Europeană (...) Noi trebuie să avem în continuare acces la aceste pieţe', pentru a sprijini forţa de muncă şi pentru a garanta nivelul de trai al britanicilor, a afirmat în replică Jeremy Corbyn. 'Dacă premierul nu reuşeşte să realizeze asta, atunci ea va eşua pe plan economic', a continuat el, subliniind faptul că deşi respectă rezultatul referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE, el doreşte 'să protejeze ţara împotriva pericolului unei Brexit brutal'.

'Viitorul nostru nu ar trebui să fie decis de o mică clică de conservatori fanatici ai pieţei libere, folosind Brexit-ul pentru a impune austeritatea, privatizările şi liberalizarea', a mai spus el. Corbyn a criticat de asemenea încercarea guvernului, în opinia sa, de a utiliza cetăţenii europeni prezenţi în Marea Britanie ca 'o monedă de schimb' în cadrul viitoarelor negocieri, conform Agerpres. 'Drepturile cetăţenilor europeni care trăiesc şi lucrează în Regatul Unit trebuie să fie asigurat acum, necondiţionat, la fel ca şi dreptul britanicilor de a fi protejaţi în restul Uniunii Europene', a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.