Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista țărilor care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor

vaccin cantacuzino

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a actualizat lista cu tarile pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio, ca urmare a evaluarii situatiei internationale cu privire la circulatia acestui virus.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis, miercuri, Agerpres, pe lista au fost incluse: Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Laos, Madagascar, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Somalia si Ucraina.

'Pentru cetatenii români care calatoresc spre aceste tari si nu au fost vaccinati antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 saptamâni înaintea calatoriei sau, în cazuri de urgenta, chiar înaintea acesteia. Vaccinarea va fi notificata pe certificatul international de vaccinari si va însoti documentele de calatorie. În acest sens, OMS si specialistii structurilor de sanatate publica din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar International - 2005 reitereaza faptul ca raspândirea polio-virusurilor la nivel international constituie un risc si o urgenta de sanatate publica de importanta internationala', precizeaza MAE.

Sursa citata mentioneaza ca ramâne în continuare obligatorie vaccinarea persoanelor care calatoresc dinspre Afganistan si Pakistan.

'Aceste persoane nu au dreptul sa paraseasca teritoriul tarilor respective, indiferent de punctul de trecere frontiera, fara documentele care sa ateste vaccinarea antipolio. În caz contrar, autoritatile de frontiera ale acestor tari au dreptul sa interzica parasirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situatii, cetatenilor din tarile respective, care solicita viza pentru România, li se va solicita carnetul international de vaccinari, în care este înregistrata efectuarea vaccinarii', arata MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.