Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeția lui Liviu Dragnea: CCR va respinge această bazaconie disperată

liviu dragnea psd

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, într-o intervenție telefonică la o emisiune televizată, că există elemente despre care nu vorbește nimeni în contextul referitor la alegerile locale. Dragnea a explicat că țara ar intra într-un haos politic, dacă situația nu se clarifică cât mai repede.

"Pentru că ceea ce nu spun cei care susțin această năzdrăvănie este ce s-ar întâmpla dacă CCR ar declara neconstituțională alegerea într-un singur tur. Să zicem că ar fi o decizie în favoarea liberalilor, pentru că asta e cusută cu ață albă. Dar, concret, ce s-a întâmpla: Ajunge decizia la Parlament. Parlamentul are la dispoziție 45 de zile pentru a modifica legea. Nu spune nimeni că în aceste 45 de zile se adoptă. Asta înseamnă că se poate termina sesiunea parlamentară. Asta înseamnă că legea ar putea să fie reluată în toamnă și alegerile să fie organizate în toamnă. Din iunie, de la începutul lunii iunie, se termină cei patru ani de mandat prevăzuți în Constituție. Din acel moment, primarii, viceprimarii și consilierii pleacă din Primărie. Mandatul aleșilor locali este de patru ani, nu poate fi prelungit. Când mandatul se termină, pleacă, rămân în primării doar funcționarii. Asta înseamnă că toată administrația locală, de la Primăria București până la cea mai mică primărie, se blochează. Am fi primii în lume unde se întâmplă așa ceva. Dezvoltarea acestei țări se poate bloca, ar fi haos. Cred că CCR va respinge această bazaconie disperată", a explicat Dragnea la Antena3.

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat miercuri excepţia privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care şi cele referitoare la declararea ca fiind ales a candidatului care a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.