Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre parteneriatul strategic dintre România și Georgia

stiripesurse.ro
dragnea liviu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că este foarte util pentru România şi Georgia să înceapă pregătirile pentru a realiza un parteneriat strategic. 

'I-am făcut câteva propuneri foarte concrete premierului georgian. Din punctul meu de vedere, în condiţiile în care noi avem un parteneriat strategic cu Statele Unite, ei au un parteneriat strategic cu Statele Unite, cred că este foarte util pentru cele două state să înceapă pregătirile pentru a realiza un parteneriat strategic între România şi Georgia. Pe de altă parte, România şi Georgia au două poziţii geo-strategice extrem de importante, şi România şi Georgia, respectiv Constanţa şi Batumi, de exemplu, pot deveni două hub-uri regionale de transport extrem de bune. I-am propus să refacem linia de feribot Batumi - Constanţa", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului după ce s-a întâlnit cu premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikaşvili, informează agerpres.ro.

ALERTĂ - Comisia Europeană dă în judecată România la CJUE


El a adăugat că a mai propus să se constituie un grup de lucru între cele două părţi pentru a stabili, într-un timp rezonabil, care sunt principalele domenii în care pot fi dezvoltate relaţii, referindu-se în special la relaţiile economice. 

"Există posibilitatea ca Georgia să devină o poartă de intrare pentru companiile româneşti pentru Orient şi România să devină o poartă de intrare pentru companiile georgiene în vestul Europei. Am transmis o invitaţie pentru omologul meu din Georgia, să vină in România, relaţiile dintre cele două Parlamente trebuie să se dezvolte. Relaţiile economice dintre România şi Georgia sunt foarte scăzute în condiţiile in care potenţialul este foarte mare. România este suficient de pregătită pentru a putea deveni sponsorul politic al Georgiei în interesele pe care le are atât din punctul de vedre al parcursului european, cât şi din punct de vedere al dorinţei de colaborare cu NATO", a menţionat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.